İstanbul Sultanbeyli’de ‘Kısa Filme Katkı’ ödülleri belirlendi

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/istanbul-sultanbeylide-kisa-filme-katki-odulleri-belirlendi/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 10:17
İstanbul Sultanbeyli’de ‘Kısa Filme Katkı’ ödülleri belirlendi

İstanbul'da Sultanbeyli Belediyesi ev sahipliğinde yılın en dikkate değer kısa filmlerini sinemaseverlerle buluşturacak Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda “Kısa Filme Katkı Ödülleri”nin sahipleri açıklandı. Yarışmanın ilk yılında ödülleri oyuncular Tülin Özen ve Murat Kılıç ile yönetmen Hayri Çölaşan alacak.

İSTANBUL (İGFA) - Sultanbeyli Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda Kısa Filme Katkı Ödülleri’nin sahipleri belli oldu. Uzun yıllar kısa film sektörüne katkı sağlamış kişi, kurum ve yayınlara verilecek ödülün bu yılki sahipleri oyuncular Murat Kılıç ve Tülin Özen ile yönetmen Hayri Çölaşan olarak belirlendi.

Benzer kısa film yarışma ve festivallerinden farklı olarak bir yenilik sunan Sultanbeyli Uluslararası Kısa Film Yarışması, bu özel adımı ilk yılında atıyor. Uzun yıllardır kısa film sektörüne dair yaptıklarıyla tanınmış kişi, kurum ve yayınlara verilecek olan Kısa Filme Katkı Ödülleri, önemli bir farkındalığı da sağlayacak.

Türkiye’de kısa film ve belgesel film üzerine bir veri tabanı olmaması sebebiyle 2009 yılından bu yana bu alandaki güncel tek kaynak olan kameraarkasi.org web sitesini kuran yönetmen Hayri Çölaşan, yer aldığı uzun metraj filmlerdeki performansının yanı sıra genç yönetmenlerin kısa filmlerine destek veren ve rol alan oyuncu Murat Kılıç ile yer aldığı dizi ve filmlerdeki oyunculuğuyla seyircinin takdirini kazanan ve kariyerinin ilk yıllarından bu yana pek çok kısa filmde sinemaseverlerin takip ettiği Tülin Özen’in alacağı Kısa Filme Katkı Ödülleri, yarışmanın kapanış töreninde takdim edilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/823207/istanbul-sultanbeylide-kisa-filme-katki-odulleri-belirlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.