İGF’den medyalara reklam desteği başladı

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/igfden-medyalara-reklam-destegi-basladi/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 10:27
İGF’den medyalara reklam desteği başladı

İnternet Gazetecileri Federasyonu bünyesinde kurulan İGF Haber Ajansı (İGFA) ve İGF Reklam Ajansı projesi tüm hızıyla sürerken, İGF üyesi internet medyaları reklamları yayınlamaya başladı.

BURSA (İGFA) - İnternet Gazetecileri Federasyonu Genel Başkanı Mesut Demir, yaptığı açıklamada, federasyon bünyesinde kurulan İGF Haber Ajansı (İGFA) ve İGF Reklam Ajansı’nın internet medyalarına can suyu olacağını söyledi.

“DEVLET YARDIMLARINDA MEDYALAR UNUTULDU”

Pandemi süreciyle birlikte en çok etkilenen sektörlerden birinin medya sektörü olduğuna dikkat çeken İGF Genel Başkanı Mesut Demir, medyaların bir meslek odası olmamasından dolayı devlet yardımlarından yararlanamadığını kaydetti.

Son açıklanan esnaf ve kobi yardımlarından da istenilen desteğin alınmadığının altını çizen Demir, “Pandemi sürecinde medya sektörünün bir meslek odasının olmamasının zararlarını hep birlikte gördük. Gerek basın meslek odası yasası, gerekse internet yasasının halen çıkarılamamış olması medyaların geleceği açısından son derece üzüntü vericidir. İnternet yasası, hem ülkemizin, hem de medya sektörünün tek umududur. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Basın İlan Kurumu ve ilgili diğer kurumların internet yasası çalışmasının ivedi bir şekilde sonuçlanması, TBMM’nde internet yasasının kabul edilmesi kaçınılmazdır” dedi.

“TÜM ENGELLEMELERE, BİZANS OYUNLARINA RAĞMEN İGF PROJELERİNİ HAYATA GEÇİRDİK”

İnternet yasasının çıkarılmamış olmasından kaynaklı medyaların sıkıntılarını gidermek için İGF projelerini hayata geçirdiklerinin altını çizen Demir, “Bu yasa açığını gidermek için İnternet Gazetecileri Federasyonu olarak hazırladığımız İGF Haber Ajansı ve İGF Reklam Ajansı projemizi, her türlü engellemelere, Bizans oyunlarına rağmen başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Özellikle bu engellemelerin medya meslek örgütlerinden gelmesi son derece üzücüdür. İGF olarak, İGF projelerini engellemeye çalışanlarla başlattığımız hukuki mücadelemiz devam etmektedir. Bizler İGF Yönetim Kurulu olarak, İGF ve İGF üyesi medyalarımızın haklarını korumak, gelirlerini arttırmak için çıktığımız bu kutlu yolumuza durmadan, bıkmadan, usanmadan, daha güçlü bir şekilde devam ediyoruz” diye konuştu.

“VASIFLI EDİTÖR-MUHABİR MAALESEF BULUNAMIYOR”

İnternet medyalarının en önemli sorunlarından birinin vasıflı editör-muhabir olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Medyalarımızın bu sorununa çözüm bulmak için ‘internet gazeteciliği’ eğitimi vermeyi planlıyoruz. Bu eğitimde kursiyer, editörlük, muhabirlik, kameramanlık, photoshop, medya etiği, Google seo ve sosyal medya eğitimleri alacak. Kursu bitiren genç meslektaşlarımızın İşkur desteği ile medyalarda işe başlamaları sağlanacak. Böylelikle medyalarımız, vasıflı editör-muhabirlerle haber sitelerinin içerik kalitesini arttırmış, özel içerikler üretmiş olacak. Bölge bölge yapacağımız eğitimlerle ilgili önümüzdeki süreçte duyurularımızı yapacağız” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/823231/igfden-medyalara-reklam-destegi-basladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.