Pandemide kimler kazandı, kimler kaybetti?

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/pandemide-kimler-kazandi-kimler-kaybetti/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 10:42
Pandemide kimler kazandı, kimler kaybetti?

Yaklaşık 1,5 yıldan buyana pandemi ile yatıp, pandemi ile kalktık. Bu zorlu süreçte kimilerine piyango vurdu, kimileri ise dip yaptı.

Peki kimler pandemide kazandı, kimler kaybetti?

Ülkemizin temel direği eğitim ile başlayalım..

Eğitim konusunda birçok hatalar yapıldı. Uzaktan eğitim sisteminde istenilen performans sergilenemedi. Okullarla ilgili alınan kararlar maalesef başarısızlıkla sonuçlandı.

Bu konuda tek sorumlu ve başarısızlık faturası vatandaş tarafından sosyal medya üzerinden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a kesildi.

Her ne kadar Bilim Kurulu’nun önerileri değerlendirilse de alınan kararlarda Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un rolü büyüktü.

Nitekim pandemi sürecinin en başarısız ismi oldu.

Sağlıkta ise ilk zamanlar şeffaf bir yönetim sergilediği görüntüsünü veren Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sonraki süreçte özellikle hastaneler ile ilgili alınan kararlarda başarısız ve güvensizlik ortaya koyduğu için vasatın üzerine çıkamadı.

Bir taraftan vatandaşa sokağa çıkmamaları ve kurallara uymaları konusunda uyarsa da diğer taraftan ekranlara yansıyan kalabalık cenaze görüntüleri, sağlık çalışanlarına vaat edilen ücretlerin ödenmemesi vasat görüntünün nedenini açıklıyor.

En büyük sıkıntı tabi ki ekonomi..

Ülke ekonomisi, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de etkisini çok fazla gösterdi pandemi sürecinde..

Yasakların zamanı ayarlanamaması ya da bu konuda yapılan yanlışlıklar, ülkenin bel kemiği esnaf kesimini yerle bir etmeye yetti.

Bir taraftan şehir merkezlerinde lokanta ve kafelerin kapatılması, diğer taraftan dinlenme tesislerinin açık olması vatandaşın aklında soru işaretleri oluşmasına neden oldu.

Özellikle turizm sektöründe ciddi sıkıntılar oluştu.

Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, vatandaş gözünde en başarısız olarak yorumlandı sosyal medyada..

ETSTUR ve MaxxRoyal otellerinin sahibi olan Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, turizmcilerin en çok tepki gösterdiği bakan..

Alınan teşviklerin hakkaniyetli dağıtılmadığı, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un bu teşvikleri kendi şirketlerine aktardığı dedikodusu tüm turizmcilerin dilinde.

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, özellikle tarım ve hayvancılık konusunda beklentileri veremeyerek vasatın altında bir grafik çizdi.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’nde değişiklik beklentileri vardı vatandaşın..

Vasat ve vasatın altında bakanların ne zaman değişeceği merak konusu..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tabi ki bakanlarla ilgili bilgiler ulaşıyordur. Önemli olan bu bilgileri ulaştıranların ne kadar doğru bilgi aktardıkları değil mi?

Gelelim muhalefete…

Muhalefet partileri ya da liderlerin vatandaş gözünde değeri ne oldu?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP..

Çiftçi, esnaf ve işçinin ekonomik kalp krizi geçirdiği süreçte iyi muhalefet yapamadı. Suni gündemlerle, atışmalarla, yaptığı açıklamalarla vasatın altında bir not aldı vatandaştan..

İyi Parti Lideri Meral Akşener, ilk zamanlar yaptığı muhalefeti ile sınıfta kalırken, sonraki süreçte biraz atılım gösterse de vasatın üzerine çıkamadı..

Deva ve Gelecek Partisi ise, henüz vatandaştan o güveni almış değil..

Sonuç olarak; Muhalefet partileri, bazı bakanlar ve Bilim Kurulu üyeleri, vasatın üzerine çıkamayarak sınıfta kaldı.

Pandemi sürecinde kim kazandı?

Bütçesi olan bazı belediyeler, vatandaş ve esnafa yaptıkları desteklerle artı puan almayı başardı.

Parası olan patronlar, pandemiyi bahane ederek zenginliklerine zenginlik kattı.

Türkiye’de şöyle bir durum ortaya çıktı; ya zenginsin, ya da fakir. Ortası maalesef yok artık…

Devlet bankaları ve özel bankalar yine kazanan kesim oldu. Keyfine göre kredi dağıtırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatlarına rağmen vatandaşa ve esnafa icra göndermekten kaçınmadı. Özellikle devlet bankaları, millete icra dosyaları göndererek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı vatandaş ve esnaf gözünde kredisini azalttı.

Ülkenin ekonomik durumu pandemi yasaklarının kalkmasıyla birlikte inşallah kısa sürede düzelir. Birçok esnaf ve vatandaş, 2020 yılı aradı 2021 yılında..

Umuyoruz, 2022 yılı kalkınma ve kazanma yılı olur tüm sektörler ve vatandaş için..

Sağlıklı ve esen kalın…

http://www.ankaramasasi.com/haber/823265/pandemide-kimler-kazandi-kimler-kaybetti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.