CHP'li Hakverdi Mamak'ta yaşanan okul sorununu Meclis'e taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Mamak ilçesine bağlı Şahintepe Mahallesi’nde 2 okul arazisi olmasına rağmen 30 bin nüfusluk bölgede henüz yapılmış bir okulun bulunmadığını belirterek, “Aynı ilçede nüfusu bin kişiyi bile bulmayan 5 farklı mahallede, en az 1 tane okul var iken; en fazla nüfusa sahip olan Şahintepe Mahallesi’nde okul bulunmaması büyük bir eksikliktir” dedi.
Büşra Bayrak
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 12:27
CHP'li Hakverdi Mamak'ta yaşanan okul sorununu Meclis'e taşıdı

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Ankara’nın Mamak ilçesindeki okul sıkıntısını Meclis gündemine taşıdı.

Şahintepe Mahallesi’nde 2 okul arazisi olmasına rağmen henüz yapılmış bir okulun bulunmadığını belirten Hakverdi, bu sebepten dolayı öğrencilerin çevre mahallelerdeki okullara gitmek mecburiyetinde kaldığını belirtti.

"Büyük bir eksiklik"

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Hakverdi, “Millî Eğitim Bakanlığı’na 7 km uzaklıkta bulunan, 670 bin nüfuslu Mamak İlçesi’nin, 30 bin nüfusa sahip en kalabalık mahallesi Şahintepe’de, 2 okul arazisi bulunmasına rağmen; bölgeye yapılmış bir okul bulunmamaktadır. Aynı ilçede nüfusu bin kişiyi bile bulmayan 5 farklı mahallede, en az 1 tane okul var iken; en fazla nüfusa sahip olan Şahintepe Mahallesi’nde okul bulunmaması büyük bir eksikliktir. Şahintepe Mahallesi’ndeki öğrenciler, çevre mahallelerde bulunan okullara gitmek mecburiyetinde kalmaktadırlar. Mahallenin nüfusu baz alındığında, bu problemin bir an önce çözüme kavuşturularak sağlıklı eğitim koşullarının oluşturulması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

"Kaynaklar doğru ve etkin bir şekilde kullanılmalıdır"

“Ülkemizin aydınlık yarınlar ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmesinin ilk adımı eğitimden geçmektedir.” diyen Hakverdi, “Bu yüzden eğitim adına yapılacak yatırımlar ve aktarılacak kaynaklar doğru ve etkin bir şekilde kullanılmalıdır. Bugün geldiğimiz noktada çoğu köyümüzde okul bulunmamakla beraber, buralarda yaşayan evlatlarımız eğitim hayatlarını zorlu doğa koşulları altında, taşımalı eğitim ile gerçekleştirmektedirler. 2020 yılı Sayıştay raporuna göre; 138 bin öğretmen açığı olduğu belirtilmiştir. Yüz binlerce atama bekleyen öğretmen adayının da olduğu göz önüne alındığında, hükümetin harekete geçerek, öğretmen açığının biran evvel kapatılması ve okulsuz hiçbir köyümüzün, mahallemizin kalmaması gerekmektedir.” dedi.

CHP'li Hakverdi'nin iki maddelik soru önergesi şu şekilde:

  1. Şahintepe Mahallesi’ndeki mevcut okul eksikliğin giderilmesi adına, bir yatırım planınız var mıdır?
  2. Eğer konuya ilişkin bölgede bir çalışmanız var ise, bu okulun kapasitesi ve niteliği ne olacaktır? (İlk okul, Orta okul, Lise) Projenin başlama ve bitirme tarihleri nedir?
http://www.ankaramasasi.com/haber/823592/chpli-hakverdi-mamakta-yasanan-okul-sorununu-meclise-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.