Kocaeli’de insan hayatına dokunan eğitim

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/kocaelide-insan-hayatina-dokunan-egitim/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 12:42
Kocaeli’de insan hayatına dokunan eğitim

KO-MEK, Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Seka Park A.Ş ve İnsanı Yardım Vakfı (İHH), ihtiyaç sahibi aileler için “Dekoratif Sabun Kursu” açarak ihtiyaç sahibi ailelere eğitim verdi.

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları (KO-MEK) ile İnsanı Yardım Vakfı (İHH), Seka Park A.Ş ve Sağlık ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı işbirliği ile meslek edinmek isteyen ihtiyaç sahibi ailelere dekoratif sabun yapım kursu verildi. Dört hafta süren eğitimlerde kursiyerler oldukça verimli bir şekilde eğitimlerini tamamlayarak yeni bir meslek öğrenmenin mutluluğunu yaşadı.

Evden kendi işini yapmak isteyen ev hanımları ve işe ihtiyacı olan ihtiyaç sahipleri dekoratif sabun yapımı için kolları sıvarken yapılan ürünlerde alıcısını bularak ev ekonomisine katkı sağlamaya başladı. Dekoratif sabun yapımı kursuna katılan kursiyerler yeni bir meslek öğrenmenin heyecanı içinde olduklarını ifade ederek aile bütçesine katkı sağlamak için yaptıkları ürünleri satışa çıkaracaklarını ifade etti.

221 KİŞİ DEKORATİF SABUN YAPIM KURSU ALDI

Kocaeli’nde 12 ilçe 43 kurs merkezinde 352 farklı branşta eğitim veren KO-MEK şimdiye kadar toplamda 679 bin 523 kişiye sertifika verdi. KO-MEK pandemi döneminde tüm önlemleri alarak online ve yüz yüze olmak üzere eğitimlere devam etti. Yeni dönemde de yoğun başvuru alan Dekoratif Sabun Yapımı kursunda KO-MEK’ten şimdiye kadar 221 kursiyer bu alanda eğitim aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/823648/kocaelide-insan-hayatina-dokunan-egitim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.