Mavi bayraklı plajlarıyla ünlü Muğla’da deniz temizliği

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/mavi-bayrakli-plajlariyla-unlu-muglada-deniz-temizligi/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 12:58
Mavi bayraklı plajlarıyla ünlü Muğla’da deniz temizliği

106 plajıyla ülkemizin en fazla mavi bayrak plajlı ikinci şehri Muğla’da Büyükşehir Belediyesi, 7 atık alım teknesiyle denizleri temizlemeye devam ediyor. Muğla'da bugüne kadar 11 bin 740 tekneden 8 milyon 418 bin 385 kilogram evsel atık toplandı.

MUĞLA (İGFA) - Mavi yolculuğun uğrak noktası, Avrupa ve Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Muğla’nın denizleri Büyükşehir Belediyesi tarafından temizlenmeye devam ediliyor. Binlerce tur teknesi ve özel deniz araçlarının seyahat ettiği Muğla’nın denizleri Büyükşehir Belediyesinin hizmete sunduğu 7 “Atık Alım Teknesi” ile rutin olarak temizleniyor.

Muğla Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2021 yılının 6 aylık döneminde 210 adet tekneye hizmet verdi. Hizmet verilen teknelerden 245 bin 793 litre pis su, 27 bin 805 kilogram katı atık, bin 498 litre atık yağ, bin 42 litre sintine topladı. Ekipler ayrıca denizden kıyıya vuran 537 kilogram atığı topladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla'nın doğası ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra mavi ve yeşilin birleştiği dantel gibi işlenmiş koylara sahip olduğunu belirterek, plajları korumak ve sayısını arttırmak için çalışmaları sürdürdüğünü söyledi. Göcek ve Akyaka’da atık alım merkezleri ve 7 teknemizle deniz araçlarından atık topladıklarını ifade eden Başkan Gürün, "Muğlamızı mavi ve yeşili koruyarak geleceğe taşıyacak, çocuklarımıza daha yaşanır bir şehir emanet edeceğiz" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/823744/mavi-bayrakli-plajlariyla-unlu-muglada-deniz-temizligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.