Gaziantep’te çevreye tiyatrolu farkındalık

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/gaziantepte-cevreye-tiyatrolu-farkindalik/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 13:18
Gaziantep’te çevreye tiyatrolu farkındalık

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla çocuklarda çevre temizliği bilincinin oluşmasına yönelik “Ödevimiz Sıfır Atık” adlı tiyatro oyunu hazırladı.

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep'te Hasan Celal Güzel Millet Bahçesi içerisinde bulunan Çocuk Kütüphanesi’nin önünde Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma, Sıfır Atık ve İklim Değişikliği Daire Başkanlığı’nca çevre bilincinin aşılanması ve geri dönüşümün öneminin anlaşılması için yapılan etkinlikte “Ödevimiz Sıfır Atık” adlı tiyatro gösterisi, sevilen maskotlar Toprak, Su ve Çamur ile sergilendi.

Etkinliğe Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Derya Bakbak, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe, Gaziantep Çevre ve Şehircilik İl Müdür Yardımcısı Harun Topçu ve protokol katıldı. Programda çocuklara çevrenin bir miras değil emanet olduğu aktarılırken, çevreyi korumak adına atılacak adımlar anlatıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, eski günlere hızla geri döndüklerini belirterek, amaçlarının 'Çocuk Dostu Şehir' olmak için onlarına hayatlarına dokunmak olduğunu söyledi. "Gözünüzdeki ışık, kalbinizdeki heyecan hiç eksilmesin diye, tüm gücümüzle çocuklarımızın eğitiminin, çevrenin hizmetindeyiz" diyen Başkan Şahin, "Çevre niye önemli? dersek birçok sorunun kaynağı var. Çevre bilinci küçük yaşlardan başlamalı. O kadar güzel bir ekosistem var ki. Havayı, toprağı, suyu kirletirsek dünyayı olduğu gibi çocuklarımızı da koruyamıyoruz. Önce çevreyi korumak gerekiyor" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/823885/gaziantepte-cevreye-tiyatrolu-farkindalik
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.