İstanbul’da Liseliler Birliği’nden ‘müsilaj’a acil müdahale çağrısı

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/istanbulda-liseliler-birliginden-musilaja-acil-mudahale-cagrisi/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 13:28
İstanbul’da Liseliler Birliği’nden ‘müsilaj’a acil müdahale çağrısı

Türkiye Liseliler Birliği İstanbul İl Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa acil müdahale çağrısı yaptı.

İSTANBUL (İGFA) - Türkiye Liseliler Birliği İstanbul İl Başkanlığı, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde “Mavi Vatanı Temiz Tut Geleceğini Koru” sloganıyla gerçekleştirdiği basın açıklaması ile Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorununa acil müdahale edilmesi gerektiğini Açıklamayı Kadıköy İskele’de Türkiye Liseliler Birliği adına TLB İstanbul İl Başkanı Yakup Büray Yılmaz yaptı.

TLB İstanbul İl Başkanı Yakup Büray Yılmaz, Marmara Denizi'nde yaşanan müsilajın yüzeysel ve sözde çevreci söylemlerin ötesine geçmediğini ifade ederek, gelecek kuşakları ilgilendiren ve her geçen gün daha yakıcı bir hale gelen sorunun 'yakar top' gibi kucaktan kucağa atıldığını öne sürdü. "Hükümet ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi taraftarları, karşılıklı olarak birbirini suçlamaktadırlar" diyen Başkan Yılmaz, Marmara Denizi’ndeki müsilaj sorunu konusunda yetkili olan tüm isimleri bu sorunu birlikte çözmeye davet etti.

Sorunun Ege başta olmak üzere diğer denizlere de yayıldığını belirten Yılmaz, "Üç tarafı denizlerle kaplı Türkiye’mizin en önemli ekonomik kaynaklarından olan turizme ve balıkçılığa darbe vuruyor. Türkiye’nin vatansever liselileri olarak denizlerimiz her yerde sahip çıkıyoruz. Yaşamımıza, balıklarımıza, doğal güzelliklerimize, vatanımızın her damla suyuna sahip çıkıyoruz. Mavi Vatan’a sahip çıkmak, yalnızca düşmana karşı denizimizi savunmak değildir. Mavi Vatan’a sahip çıkmak, aynı zamanda gözbebeğimiz denizlerimizi temiz tutmaktır. Süreç, yalnızca Marmara’ya kıyısı olan belediyelerin inisiyatifine bırakılmamalıdır. Kalıcı ve güvenilir bir çözüm, ancak merkezi bir planlama ve merkezden eşgüdümle sağlanabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yarın açıklayacağı çözümler, geçici çözümlerle sınırlı kalmamalı, geleceğe dönük kalıcı düzenlemeler yapılmalıdır” diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/823946/istanbulda-liseliler-birliginden-musilaja-acil-mudahale-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.