Ankara'nın kaç aylık suyu var?

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, hiçbir ilde su sıkıntısı yaşanmayacağını, İstanbul'da 8, Ankara'da 8,5 ve İzmir'de ise 15 aylık su olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 13:39
Ankara'nın kaç aylık suyu var?

Ankara'da bir dönem alarm veren baraj doluluk oranlarından yeni haber var.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ''İstanbul'da 8 aylık suyumuz var. İstanbul bu seneyi kapatmış durumda. Ankara'da 8,5 aylık, İzmir'de de 15 aylık suyumuz var. Hiçbir ilimizde su sıkıntısı yaşamayacağız." dedi.

Bakan Pakdemirli, sonbahar yağmurları yağmazsa İç Anadolu için bazı tedbirler alınabileceğini belirtti. 

ASKİ verilerine göre kentte barajlardaki aktif doluluk oranı yüzde 19.98 seviyesinde.

Tarımda vahşi sulamanın tehlikesi

Programın başında kuraklıkla mücadelede suyun etkin ve verimli kullanılması gerektiğine de dikkat çeken Pakdemirli, modern sulamada su kaybının en aza indiğini söyledi.

Tarımda vahşi sulamanın su kayıplarında önemli bir ölçüde artırdığını bildiren Pakdemirli, vahşi sulama ile suyun yüzde 35 ila yüzde 60’ının kaybedildiğini vurguladı.

Türkiye’de sulamada suyun yüzde 80’inin kullanıldığını belirten Pakdemirli, Türkiye'nin su stresi yaşayan kurak ülke olmaya aday bir ülke olduğunu söyledi.

 Türkiye’nin sulama yatırımlarına önem verdiğini belirten Pakdemirli, modern sulama ile ilgili verilen destekleri hatırlattı.

Tüm dünyayı etkileyen küresel ısınmadan Türkiye’nin de etkilendiğini bildiren Pakdemirli, yağışlarda yüzde 30 azalma olduğunu, Şu Şûrasının neticelerinin Ekim ayında duyurulacağını ve sonrasında uygulama ve eylem planlarına geçileceğini kaydetti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/824045/ankaranin-kac-aylik-suyu-var
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.