Sincan Belediyesi şiir yarışmasının kazananları belli oldu

Sincan Belediyesi tarafından birincisi gerçekleşen "Abdurrahim Karakoç Şiir Yarışması"nın kazananları belli oldu.
Zeliha Demirci
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 14:10
Sincan Belediyesi şiir yarışmasının kazananları belli oldu

Sincan’da yaşamış halk şairi, Türk edebiyatının unutulmaz ismi, gönüllere hitap eden mısraların şairi Abdurrahim Karakoç, adına bir şiir yarışması düzenlendi. Birincisi gerçekleşen şiir yarışmasıyla usta şair yâd edilirken; genç yetenekler de gün yüzüne çıktı. Birinci Ali Bulut, ikinci Murtaza Yılmaz ve üçüncü Gülçin Demirci, Abdurrahim Karakoç Millet Kıraathanesinde düzenlenen törenle ödüllendirildi. 

Yarışmada Prof. Dr. Nurullah Genç, Bestami Yazgan ve Prof. Dr. İbrahim Tüzer’den oluşan kurul, dereceye giren şiirleri 114 şiir arasından belirledi. Ali Bulut "Gözlerin" adlı şiir ile birinci olurken; "Bu sevdadan döndüremezsin" adlı şiir ile Murtaza Yılmaz ikinci, "Sormak Lazım" adlı şiir ile de Gülçin Demirci üçüncü oldu. "Hülasa" şiirinin yazarı Burhan Ali Yağmur da mansiyon ödülünün sahibi oldu.

Törene, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ali Odabaş, Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Abdurrahim Karakoç’un oğlu Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enderhan Karakoç, Sanatçı Hasan Sağındık ile dereceye girenlerin aileleri katıldı. Murat Ercan’ın talimatıyla "Abdurrahim Karakoç Şiir Yarışması"nın her yıl düzenlenmesi planlanıyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/824156/sincan-belediyesi-siir-yarismasinin-kazananlari-belli-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.