Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi yarın toplanıyor. Meclis’te “kademeli su faturası” uygulaması tekrar görüşülecek.
Büşra Bayrak
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 14:25
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi toplanıyor!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi Haziran Ayı Toplantısı’nın 1.Birleşimi yarın Mansur Yavaş başkanlığında gerçekleştirilecek.

Meclis, koronavirüs salgını nedeniyle daha önce olduğu gibi pandemi tedbirleriyle Belediye Konferans Salonu’nda toplanacak. İzleyicilere kapalı olan toplantı, ABB’nin sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlanacak.

ABB Meclisi’nde aylardır tartışmalara neden olan ‘kademeli su faturası’ konusunun yarın gerçekleştirilecek toplantı ile netlik kazanması bekleniyor. AK Parti ve MHP gruplarının ‘zam’ gerekçesiyle reddettiği kademeli su tarifesi kararını ABB Başkanı Mansur Yavaş veto etmişti. 

ABB'nin teklifinde ne var?

Uygulamayla konut tipi aboneliklerde metreküp birim fiyatı 5 lira olan su ücretinin, 10 metreküp ve üzeri su kullanımında 7,5 liraya, 15 metreküp üzeri su tüketimi için de 9 liraya yükseltilmesi ve Büyükşehir Belediyesinden sosyal yardım alan ailelerin kullandığı suyun metreküp birim fiyatının 1 liraya düşürülmesi hedefleniyor.

AK Parti ve MHP neden karşı çıkıyor?

Teklife AK Parti ve MHP grupları, su ücretlerinde kullanım oranına göre ayrı ayrı yüzde 50 ile yüzde 80 oranında "fahiş zam" yapılacağı iddiasıyla karşı çıkarken, CHP ve İYİ Parti grupları ise sosyal yardım alanlara katkı sunacağını belirttikleri uygulamanın aboneleri de su tasarrufuna teşvik edeceği gerekçesiyle destekliyor.

Ayrıca Haziran Ayı Meclis toplantısında geçtiğimiz günlerde ATB İş Merkezi’nde çıkan yangında hasar gören 38 iş yeri için destek sağlanması konusunun gündeme geleceği tahmin ediliyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/824188/ankara-buyuksehir-belediye-meclisi-toplaniyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.