Yunanistan aşılamada önceliği adalara verdi

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/yunanistan-asilamada-onceligi-adalara-verdi/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 14:43
Yunanistan aşılamada önceliği adalara verdi

Pandeminin turizme ağır bir darbe indirdiği Yunanistan, yabancı ziyaretçilerini geri çekmek amacıyla önceliği turistik adalarda yaşayanlara sunmaya karar verdi. "Mavi Özgürlük Operasyonu" adlı bir kampanya ile ülkenin Ege ve İyonya Denizlerindeki adalarında yaşayan yaklaşık 700 bin yetişkinin tamamını Haziran ayı sonuna kadar tamamen olarak aşılayacağını duyurdu.

Dünyada çoğu ülke aşılamada önceliği yaşlılara ve kronik hastalara sunarken, Yunanistan’da bu durum geçerli değil.
Yunanistan, nüfusunun en yaşlı ve ciddi hastalık riski yüksek olan kişilerine aşılamada öncelik verdi. 32 yaşındaki Argyris Souanis, Yunanistan'ın Santorini adasında yaşayacak kadar şanslı olduğu için aşı olmak üzere. Souanis, adalıları tamamen aşılamak ve Yunan ekonomisinin temel taşı olan yaz turizm sezonunu kurtarmak amacıyla, hükümetin çoğunlukla Yunan adalarına yönlendirmeye karar verdiği Johnson & Johnson tarafından yapılan tek doz aşılardan birini alacak.

Yunanistan hükümeti, ülkenin üst üste ikinci yaz turizm sezonunu kaybetmeyi göze alamayacağını biliyor. Çünkü, pandemi öncesi dönemde Yunanistan'ın gayri safi yurtiçi hasılasının yüzde 20'sinden fazlası turizme bağlıydı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/824206/yunanistan-asilamada-onceligi-adalara-verdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.