UEFA: “Ukrayna’nın forması uygundur”

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/uefa-ukraynanin-formasi-uygundur/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 15:13
UEFA: “Ukrayna’nın forması uygundur”

UEFA, Ukrayna'nın Euro-2020'de giyeceği ve Rusya'nın tepki gösterdiği formanın bu alandaki ilgili kurallara uygun olduğunu açıkladı.

İSTANBUL (İGFA) - Ukrayna Futbol Federasyonu Başkanı Andrey Pavelko, Euro-2020'de giyecekleri formayı Facebook hesabından tanıtmıştı. Formanın üzerindeki Ukrayna sınırları için 2014'te Rusya'ya bağlanan Kırım'ın yanı sıra Ukrayna'dan tek taraflı bağımsızlık ilan eden Donetsk ve Lugansk bölgeleri de yer almıştı.

Formanın ense bölümündeki iç ve dış yüzlerde ise 'Slava Ukraine' (Yaşasın Ukrayna) ve 'Geroyam Slava' (Yaşasın Kahramanlar) ifadeleri yer alıyor. 'Yaşasın Ukrayna - Yaşasın Kahramanlar' selamı, İkinci Dünya Savaşı'nın başında Nazilerin işbirlikçileri olan aşırı sağcı Ukraynalı Milliyetçiler Örgütü (Rusya'da yasaklı) üyeleri tarafından selamlama sloganı olarak kabul edildi.

'Yaşasın Ukrayna' sloganı, 1980'lerin sonu 1990'ların başında bazı milliyetçi siyasetçiler tarafından mitinglerde kullanılmaya başlandı.

UEFA, konuya ilişkin bir açıklama yaparak Ukrayna formasının diğer tüm takımların forması gibi UEFA tarafından ilgili kurallara uygun olarak onaylandığını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/824252/uefa-ukraynanin-formasi-uygundur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.