Bursa Su Kolektifi’nden imzalı müsilaj savunması

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/07/bursa-su-kolektifinden-imzali-musilaj-savunmasi/
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 16:28
Bursa Su Kolektifi’nden imzalı müsilaj savunması

Bursa'da Nisan ayından bu yana Marmara Denizi’ndeki deniz salyası olarak bilinen müsilajı duyurmaya çalışan Bursa Su Kolektifi, sosyal medyada "Denizi Savun" etiketiyle başlattığı imza kampanyasını Mudanya'da sürdürdü.

BURSA (İGFA) - Mudanya Mütareke Meydanı'nda Dünya Çevre Günü kapsamında stant açan Bursa Su Kolektifi, bu süre içerisinde 2 bini aşkın imza topladıklarını duyurdu. Marmara Denizi’nin müsilajla kaplanması dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bursa İl Müdürlüğü’nden yapılan tek açıklamanın 'doğa olayı' olduğunu dikkati çeken kolektif üyeleri, Marmara Denizi’nin çığlığını duyurmak için sosyal medyada başlattıkları imza kampanyasını açtıkları stantla da sürdürdüklerini söyledi.

Bursa Su Kolektifi adına Habib Göbelez yaptığı açıklamada, bilim insanları ve uzmanların görüşlerini ve süreci dikkatle takip ettiklerini söyledi. "Üç ay önce Marmara Denizi'nin suratımıza tükürmeye başladığında yetkililere 'yeter artık, görevinizin gereğini yapın' dedik" diyen Göbelez, "Doğaldır, iklimseldir, geçicidir dediler. Aradan geçen sürede kirliliğin dayanılmaz boyutlarının artık deniz ekosisteminin Marmara'da iflasına neden olduğunu, denizin öldüğünü defalarca şahit olduk. Marmara'ya taşınan kirli su deşarjlarının derhal durdurulması çağrılarına uyularak yeni kanuni düzenlemeler acilen yapılmalıdır. Bizler suyun sesi olmaya her ortamda devam edeceğiz. Vatandaşları da "Denizi Savun" imza kampanyasına imza kampanyasına desteğe davet ediyoruz" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/824365/bursa-su-kolektifinden-imzali-musilaj-savunmasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.