Esat Toklu'dan Sedat Peker'e cevap

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, Sedat Peker'in firari Sezgin Baran Korkmaz'ın otelinde bedavaya kaldığı iddialarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ankara Masası
|
07 Haziran 2021, Pazartesi - 22:18
Esat Toklu'dan Sedat Peker'e cevap

Organize suç örgütü lideri ve kırmızı bültenle aranan Sedat Peker yayımladığı son videoda   Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu'nun kara para aklama suçundan firari durumda bulunan Sezgin Baran Korkmaz'ın otelinde bedava kaldığını iddia etmişti.

Toklu, Sedat Peker'in iddialarını yalanlarken, savcılığa yapacağı suç duyurusunun ardından bütün gerçekleri belgeleriyle açıklayacağını duyurdu.

"Adalet Bakanlığı'na açıklama izni için başvurdum. Yanıt gelince yarın yazılı açıklama yapacağım, bütün belgeleri ortaya koyacağım"ifadelerini kullanan Toklu, otelde kalıp kalmadığı sorusuna "Açıklama yaptığımda bütün her şey ortaya çıkacak. Orada kalmış mıyım, kalmışsam o dönem otelin sahibi kimdir, bir araştırın bakalım? Ben kendimden eminim. Bir insan böyle kolay harcanmamalı." diye cevap cevap verdi.

"Bu tür davalara bakmıyorum"

Sezgin Baran Korkmaz lehine karar verdiği iddiasıyla ilgili de konuşan Toklu "Sezgin Baran Korkmaz adlı şahsı tanımam, hiçbir ilgim de yoktur. Onunla ilgili bir karar vermiş de değilim. Zaten 22 Temmuz 2016'dan beri bu tür davalara bakmıyorum. Bu şahsın böyle bir davası da yok. Kendisinin şirketi İstanbul'da" dedi.

" 3 yıl önce aldım"

Toklu, BMW X5'e bindiği iddiasına da şu sözlerle açıklık getirdi: "O araba 2014 model. 3 yıl önce aldım, 300 bin TL değerinde. Hakim ve savcıları araştırın yüzde 25'i benden daha pahalı arabaya biner. Daha geçen hafta tamirden çıkardım."

"Ben düz adamım, yanlış işim olmaz"

Varlığının aileden kaynaklı olduğunu belirten Toklu, "Karaman'da araştırın, babamdan kalma enerji, akaryakıt, gıda işleri var. Toklu Petrol örneğin. Ben düz adamım, yanlış işim olmaz" dedi.

"Tek kare fotoğrafım çıkmaz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yla hiç bir yerde bir araya gelmediğini ifade eden Toklu "Hiçbir yerde oturmuşluğum, tanışıklım yok, tek kare fotoğrafım çıkmaz" diye konuştu.

Suç duyurusunda bulunacak

"Bu çok çirkin bir olay, biz kendimize güveniyoruz" diyen Toklu, yarın başta Sedat Peker olmak üzere, hakkında gerçeğe aykırı iddialar ortaya atanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağına da bildirdi.

Kaynak:  DW Türkçe

http://www.ankaramasasi.com/haber/824579/esat-tokludan-sedat-pekere-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.