LÖSEV’den ‘güvenli gıda’ çağrısı

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/08/losevden-guvenli-gida-cagrisi/
|
08 Haziran 2021, Salı - 08:24
LÖSEV’den ‘güvenli gıda’ çağrısı

LÖSEV, 7 Haziran  BM’nin Dünya Gıda Güvenliği Günü kapsamında başlattığı farkındalık hareketine destek vererek "Sağlıklı yarınlar için şimdiden güvenli gıda tüketelim" çağrısında bulundu.

BURSA (İGFA) - Doğadan elde edilen ya da insanların kendi imkânları ile ürettiği yiyecekler ve içeceklerin sağlığı etkilediğine vurgu yapan LÖSEV, herkesin yaşamak için gıdaya, sağlıklı olabilmek için de güvenli gıdaya ihtiyaç duyduğuna işaret etti.

Tüm dengelerin bozulduğu, değer yargılarının değiştirildiği, insanların zorunlu olan temel ihtiyaçları üzerinden rant elde edilmeye başlandığı günümüz dünyasında ilk önce güvenilir gıda ve sağlığın kaybedildiğinin altı çizildiği LÖSEV açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Milyarlarca insan vücutlarının aktif ve sağlıklı bir yaşam sürmek için ihtiyaç duyduğu besinlerin eksikliğini çekmektedir. Dünya’da 820 milyonu aşkın insan açlık çekerken, 670 milyondan fazla yetişkin, 120 milyon erkek ve kız çocuğu (5-19 yaş arası) obez; 40 milyonu aşkın çocuk ise fazla kiloludur. Aynı zamanda, dünyada kişi başına su tüketimi yılda 800 m3 civarındadır. Dünya nüfusunun yaklaşık yüzde 20'sine tekabül eden 1,4 milyar insan yeterli içme suyundan yoksundur ve 2,3 milyar insan sağlıklı suya hasrettir.  Kanser hastalıklarının çığ gibi artış gösterdiği ülkemizde her sene 200 bini aşkın yeni kanser vakası görülmekte ve ne yazık ki her gün yaklaşık 400 kişiyi bu hastalıklar sebebi ile kaybetmekteyiz. LÖSEV Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı olarak Lösemi ve tüm kanser hastalıklarına neden olan faktörler arasında ilk sırada kanserojen beslenmenin yer aldığını her fırsatta ve her platformda ısrarla dile getiriyoruz. Özellikle çocuklarımız tarafından tüketilen gıdalardaki tarım ilacı kalıntıları, kimyasal katkılar, kızartmada kullanılan zehirli etilen dioksit gazı ve raf ömrü uzasın diye gıdaların üzerine sürülen parafin kanserojenlerin başında geliyor. Bunun yanı sıra yine çocuklarımızın çok sevdikleri çikolata, şeker, sakız, yoğurt gibi gıdalara ilave edilen renk, tat ve koku veren kimyasallar, aşırı ve hızlı kızartılan cips ve hamburger gibi yiyecekler ile katkılı tüm besinler lösemiye davetiye çıkarıyor.

Zirai mücadele ilaçlarının içerisindeki zehirli maddeler insan vücuduna; deri, ağız ve solunum yolu ile girerken, sebze ve meyvelerde kullanılan kimyasal ilaçlar, ürün üzerinde kalıntı bırakmaktadır. Bazı ilaçlar ise sistemik ilaçlar olup, bitkilerin genetik sistemine sirayet etmektedir. İlaçların kullanımı sırasında insanlara verdiği zararlar çok çeşitlidir.  Amacımız sadece lösemi ve kanser olan çocuklarımızı sağlıklarına kavuşturmak değil, sağlıklı bireylerin de kanser olmasını önlemektir. Kanseri önlemenin yolu sağlıklı beslenmeden, sağlıklı beslenmenin yolu ise doğal tarım uygulamaları ile elde edilmiş meyve ve sebzelerden ve katıksız doğal besinlerden geçiyor.  BM’nin Dünya Gıda Güvenliği Günü kapsamında başlattığı farkındalık hareketine LÖSEV olarak destek veriyor ve "Sağlıklı yarınlar için şimdiden güvenli gıda tüketelim" çağrısında bulunuyoruz. “

http://www.ankaramasasi.com/haber/824641/losevden-guvenli-gida-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.