Pandemide tam kapanma dönemi oynattı!

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/08/pandemide-tam-kapanma-donemi-oynatti/
|
08 Haziran 2021, Salı - 08:44
Pandemide tam kapanma dönemi oynattı!

17 günlük tam kapanmada oyun satışlarında patlama yaşadı.

BURSA (İGFA) - Uluslararası 85 oyun firmasının Türkiye yetkili satıcısı olan dijital oyun mağazası Oyunfor’un açıkladığı verilere göre oyun ve oyun içi satışları 17 günlük tam kapanmanın etkisiyle mayıs ayında patlama yaşayarak yılın zirvesini gördü.
Şubat ayında düşüşe geçen oyun satışları mart ayında tekrar yükselişe geçmiş, nisan ayında ise 2021 yılının zirvesini yaşamıştı. Mayıs ayında gerçekleşen tam kapanmanın da etkisiyle nisan ayına kıyasla yüzde 15 artan oyun ve oyun içi satışları geçtiğimiz yılın Mayıs ayına göre ise yüzde 35’lik bir büyüme göstererek son zamanların en yüksek satış rakamlarına ulaştı.
Oyunfor Genel Müdürü Mehmet Dumanoğlu, karantina uygulamalarının oyun satışlarına pozitif olarak yansıdığına dikkati çekerek, "Artan ekonomik sıkıntılara ve kur dalgalanmalarına rağmen oyunseverler boş zamanlarında oyun oynamaktan ve hobilerine yatırım yapmaktan vazgeçmediler fakat tercih edilen platform ve oyunlarda ciddi değişimler yaşandığını söylemeliyiz. Yüksek donanımlı PC, konsol ve konsol oyunlarına ulaşmakta zorluk çeken oyunseverler mobil platformlara ve free-to-play oyunlara yöneldi. Birçok hobiye nazaran maliyet açısından çok daha uygun olan oyunlar her tam kapanma uygulamasında yeni kullanıcıları da kendine çekerek satışlarda patlama yaşandı" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/824648/pandemide-tam-kapanma-donemi-oynatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.