Pandemi süreci dijitalleşmeyi hızlandırdı

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/08/pandemi-sureci-dijitallesmeyi-hizlandirdi/
|
08 Haziran 2021, Salı - 09:09
Pandemi süreci dijitalleşmeyi hızlandırdı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Türkiye’nin büyümesine en fazla katkıyı veren sektör yüzde 18’lik büyüme ile bilgi ve iletişim sektörü oldu. Pandemi dönemi ile birlikte 5-6 yılda beklenen değişim 3-5 ayda gerçekleşti.

BURSA (İGFA) - TÜİK tarafından açıklanan verilere göre bilgi ve iletişim sektörü bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 18’lik büyüme gösterdi. Boğaziçi Bilgisayar Genel Müdürü Ümit Önder, bilgi ve iletişim sektöründe gelişimin pandemi süreciyle beraber çok hızlandığını söyledi.

İnsanların, teknolojiye ve bilime olan bakış açılarının çok ciddi anlamda değiştiğini aktaran Önder, teknoloji ve dijitalleşmenin artık hayatın her alanında yer almaya başladığını kaydetti. Şirketlerde değişen tüketici davranışlarına göre iş modellerini, ürünlerini, hizmetlerini ve iş süreçlerini dijitalleştirmek durumunda kaldığını ifade eden Önder, "Donanım 2020 yılının ilk çeyreğinde yüzde 15’lik büyüme göstermişti. Bu yıl ise yine aynı dönemde donanımda yüzde 55’lik büyüme gerçekleşti. Yazılım, donanım ve hizmetler toplamında ise yüzde 18 gibi ciddi bir büyüme sağlandı. Bizler globaldeki büyümenin neredeyse 2 katı kadar bilişim ve iletişim teknolojilerinde büyüme sağladık" dedi.

Bilgi ve iletişim teknolojileri sektörünün ekonomik büyümenin lokomotifi olduğunu aktaran Önder, gelecek 5 yılda sektörün üzerinde bulut teknolojisi, yapay zekâ, dijital dönüşüm, analitik/büyük veri, siber güvenlik, eski sistemlerin modernizasyonu, blockchain ve 3D yazıcılar, sanal gerçeklik gibi gelişen teknolojilerin etkisi olacağına dikkati çekti. Önder ayrıca, dijitalleşmede 5-6 senede gerçekleşmesi beklenen değişimin de pandemi ile birlikte 3-5 ayda gerçekleştiğini söyledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/824682/pandemi-sureci-dijitallesmeyi-hizlandirdi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.