YOKSA SEN DE PETER PAN SENDROMU MU YAŞIYORSUN? BU TEST BÜYÜYÜP ÇOCUK KALANLAR İÇİN

Büyük oranda olgun yaşlarda ortaya çıkan ve kendisini büyümeye direnme, hep çocuk kalma eğilimi ile gösteren Peter Pan sendromu çoğunlukla olgun erkeklerde ve bekarlarda görülüyor. Kimi kadınlar veya evliler ise şartları zorlayıp büyümeye çalışsalar da Peter Pan Sendromu’na düşmekten kendilerini kurtaramıyor. Peki sen gerçekten olduğunu sandığın yaşta mısın; yoksa çocuk kalan bir yetişkin misin?
Berfin Eneç
|
08 Haziran 2021, Salı - 10:52
YOKSA SEN DE PETER PAN SENDROMU MU YAŞIYORSUN? BU TEST BÜYÜYÜP ÇOCUK KALANLAR İÇİN

YOKSA SEN DE PETER PAN SENDROMU MU YAŞIYORSUN? BU TEST BÜYÜYÜPTE ÇOCUK KALANLAR İÇİN

1 - Çocukluğun nasıl bir aile ortamında geçti?

2 - Nasıl bir eğitim hayatın oldu?

3 - Hangi durumda kendini daha iyi hissediyorsun?

4 - Hangisi senin için daha doğru bir tanımlamadır?

5 - Senin hayallerini hangisi tanımlıyor?

6 - Meslek tercihin kararlı bir seçimin sonucu mu?

7 - İş hayatınla ilgili kararlarını belirleyen temel düşünce nedir?

8 - “İnsanın başarısı da başarısızlığı da kendi eylemlerinin sonucudur.” Görüşüne katılıyor musun?

9 - Para kazanma ve harcamadaki genel tutumun nedir?

10 - Aşk ve evlilik senin için ne ifade ediyor?


Yüksek oranda Peter Pan Sendromu belirtileri gösteriyorsun. Biliyoruz büyümek senin için hep korkutucu oldu. Şimdi ise buna çaresizce direnmeye çalışıyor, büyüdüğünü kabullenemiyorsun. Çünkü büyümek sorumluluk almak demek ve sen kendini buna hazır hissetmiyorsun. Yaşın her ne kadar olgun bir insan olduğunu söylese de hala bir çocuk gibi davranıyor, haliyle yakın çevreni yoruyorsun. Düzenli bir iş, uzun süreli ilişkiler ya da evlilik gibi disiplin gerektiren konular sana göre değil. Herkes gibi yaşamak zorunda değilsin elbette; ama kendine tutarlı bir yol, istikametini belirleyecek hedefler edinmelisin. Gerçek şu ki ailenin korumasındaki bir çocuk olmak için artık bir hayli büyüksün. Eee ne dersin sence de artık gerçekten büyümenin vakit gelmedi mi?

Orta derecede Peter Pan Sendromu belirtileri gösteriyorsun. Senin için sanki çocukluk bir çırpıda geçiverdi, yeni duruma alışmaya çalışsan da geçmişe özlem duymaktan kendini alıkoyamıyorsun. “Keşke hep çocuk kalsaydım” demek yerine içindeki çocuğu yaşatmak daha orta bir yol olabilir. Geçmiş, geride kaldı, önüne bakmalısın. Geçmişin özlemi ile yaşamaktansa bugünü, gelecekte hatırlanmaya değer kılmak için artık büyümelisin.

Düşük düzeyde Peter Pan Sendromu belirtileri gösteriyorsun. Hangimiz göstermiyor ki. Merak etme endişelenecek bir aşamada değilsin. Sen, yaşının gereklerini yerine getirebilen, sorumluluk sahibi bir yetişkinsin.

Testi arkadaşlarınızla paylaşmak İster misiniz?

http://www.ankaramasasi.com/haber/824991/yoksa-sen-de-peter-pan-sendromu-mu-yasiyorsun-bu-test-buyuyup-cocuk-kalanlar-icin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.