Keçiören 'de "Dokunma Havuzu" ziyaretçilerini bekliyor

Keçiören Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Şefkat Mahallesi’nde bulunan Deniz Dünyası’ndaki yenileme çalışmalarını tamamladı.
Zeliha Demirci
|
08 Haziran 2021, Salı - 12:45
Keçiören 'de "Dokunma Havuzu" ziyaretçilerini bekliyor

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, Türkiye’nin en büyük akvaryumlarından biri olan Deniz Dünyası’ndaki yenileme çalışmalarının ve inşa edilen yeni 'Dokunma Havuzu'nun yapımını tamamladıklarını belirtti. 

Altınok, "Deniz Dünyamızı yenileme çalışmalarımızı tamamladık. Su canlılarımızın doğal yaşam alanlarını genişlettik ve onlara yeni yaşam alanları kazandırdık. Ziyaret eden vatandaşlarımızın balıkları kendi elleriyle beslemeleri için bir de dokunma havuzu yaptık. Deniz Dünyamız yeni canlıları ve yeni dekoruyla çocuklarımızın ve ailelerimizin hizmetindedir." dedi.

Deniz ve okyanus canlıları ile ziyaretçiler arasındaki mesafeyi kaldırmak için Deniz Dünyası’nın birçok bölümünde yenileme çalışması yaptıklarını belirten Turgut Altınok şu bilgileri aktardı: "2 bin 200 metrekarelik alana sahip olan tesisimizde birçok akvaryum bulunuyor. Buradaki akvaryumlarda kabuklu deniz canlıları, pirhana, ahtapot, müren, mığra ve bitki türleri ile Marmara, Ege ve Karadeniz’de yaşayan su canlıları yer alıyor. Deniz Dünyası’ndaki yenileme ve genişletme çalışmalarımızla dokunma havuzunun yanına bir de bitki akvaryumu inşa ettik. Aynı zamanda yeni bir şelale ile güzelleştirdiğimiz bu minik okyanusun tünel akvaryumu bölümündeki dekorunu ve camlarını yeniledik. Piton yılanlarımızın ve kaplumbağalarımızın daha doğal bir yaşam alanına kavuşması için de akvaryum değişikliği yaptık."

http://www.ankaramasasi.com/haber/825267/kecioren-de-dokunma-havuzu-ziyaretcilerini-bekliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.