İstanbul'da müsilaj temizleme çalışması başlatıldı

Marmara Denizi'nde görülen müsilajı (deniz salyası) temizleme çalışmaları, İstanbul Caddebostan Sahili'nde başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız" dedi.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2021, Salı - 14:49
İstanbul'da müsilaj temizleme çalışması başlatıldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın "Marmara Denizi Eylem Planı" kapsamında alınan kararların hayata geçirilmesi için kamu kurumları, belediyeler, akademik çevreler ile sivil toplum kuruluşlarınca başlatılan çalışma kapsamında, denizden müsilaj toplanmaya başlandı.

Temizlik çalışmaları, İstanbul'da Pendik, Kocaeli'de Karamürsel, Bursa'da Mudanya, Balıkesir, Yalova, Çanakkale ve Tekirdağ'da da eş zamanlı sürecek.

Müsilaja karşı seferberlik, "Marmara Hepimizin" sloganıyla yürütülecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, çalışmalarla ilgili olarak   "Bugün balıklarımızı, tüm deniz canlılarımızı, bütün bir ekolojik yaşamı tehdit eden, müsilaj problemini ortadan kaldırmak için, Türkiye'nin en büyük en kapsamlı deniz temizliği seferberliğin, hareketini hep birlikte başlatıyoruz." ifadesini kullandı.

"2021 yılı sonuna kadar Marmara Denizi'nin tamamını 'Koruma Alanı' ilan edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın onayına sunacağız." diyen Bakan Kurum, "Marmara Denizi'mizi kurtaracağız ve kaderine terk etmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Bakan Murat Kurum'un imzasıyla ilgili bakanlık, valilik ve belediyelere "Marmara Denizi Eylem Planı"nın uygulanmasına ilişkin Marmara Denizi'ne kıyısı olan 7 ile genelge gönderilmişti.

Genelgede, müsilajdan kaynaklanan kirliliğin 7 gün 24 saat esaslı çalışılarak deniz ortamından giderilmesi, toplanması ve yönetimine ilişkin 8 Haziran 2021 tarihinde en büyük deniz temizliği seferberliği başlatılacağı belirtilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/825464/istanbulda-musilaj-temizleme-calismasi-baslatildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.