Esat Toklu'dan Sedat Peker hakkında suç duyurusu

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, belgelerle birlikte Sedat Peker hakkında suç duyurusunda bulundu.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2021, Salı - 21:14
Esat Toklu'dan Sedat Peker hakkında suç duyurusu

Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Esat Toklu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in, kendisi hakkında kara para aklama suçundan yurt dışında olan Sezgin Baran Korkmaz'a ait otelde ücretsiz kaldığı ve lüks cipe bindiği gibi iddiaları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Peker'in iddialarına ilişkin beyanlara yer veren Toklu'nun dilekçesinde şu ifadeler yer aldı;

 "Adı geçen otele 2020 yılı Eylül ayının sonlarına doğru ailemle tatil yapmak için gittim. Pandemi ve yaz tatil sezonunun sonu olması nedeniyle otel fiyatları da o dönemde uygun olduğu için rezervasyonu çok önceden bu tarihe yapmıştım. Konaklama bedeli olan 35 bin lirayı otelin hesabına şahsi hesabımdan gönderdim. Buna dair dekont ektedir. Otelde kimsenin misafiri olarak kalmadım" 

"Yüz yüze bir temasım olmamıştır"

"Videolardan sonra yaptığım araştırmalarda otelin sahibinin Kırgız asıllı bir iş adamı olduğunu öğrendim. Videoda adı geçen Sezgin Baran Korkmaz ile bu tatilim sırasında, otel lobisinde tanıştırıldım. Ayaküstü 2-3 dakika süren bir konuşma ve tanışmamız oldu. Daha sonra kendisi bana cep telefonundan kendini tanıtan bir mesaj gönderdi. Devamında da tebrikleşme mesajı dışında kendisiyle bir diyaloğum ve yüz yüze bir temasım olmamıştır"

"Yargılama yetkim bulunmamaktadır"

"Sezgin Baran Korkmaz hakkında pasaport iptaline karşı Ankara İdare Mahkemelerinde açılmış herhangi bir dava bulunmamaktadır. Ben 20 Temmuz 2016 yılından bu yana açılan pasaport iptallerine yönelik hiçbir davaya bakmadım. Ankara Bölge İdare Mahkemesi Başkanı olarak yargılama yetkim de bulunmamaktadır"

HSK'dan inceleme talebi

"Bahse konu araç 2014 modeldir. 2018 yılında 321 bin liraya aldım. Aracıma ilişkin mal beyanımı da HSK'ya sundum" ifadelerini kullanan Toklu'nun ayrıca HSK 1. Dairesi'ne de gerekli incelemelerin yapılması için dilekçe verdiği öğrenildi.

Videoya erişim yasağı istedi

Toklu'nun ayrıca Ankara nöbetçi sulh ceza hakimliğine başvurarak, isminin geçtiği videoya erişim engeli ve içeriğin çıkarılmasına dair karar verilmesi talebinde bulunduğu belirtildi.

Mahkeme başkanı Esat Toklu'dan Sedat Peker hakkında suç duyurusu! Ödeme dekontunu da yayınladı
http://www.ankaramasasi.com/haber/826427/esat-tokludan-sedat-peker-hakkinda-suc-duyurusu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.