Gölbaşı İlçe Müftülüğü'nün yeni binası açıldı

Ankara Gölbaşı İlçe Müftülüğünün yeni hizmet binası, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla hizmete açıldı.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2021, Salı - 23:10
Gölbaşı İlçe Müftülüğü'nün yeni binası açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İçerisinde 4-6 yaş Kur'an kursu, konferans salonunun da bulunduğu Gölbaşı İlçe Müftülüğünün yeni hizmet binasının açılışını katıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “İllerdeki, ilçelerdeki çalışmalarımızın organizasyonunu, düzenini sağlayan, başta camilerimiz olmak üzere Kur’an kurslarımız ve cami içi, cami dışı din hizmetlerimizi yöneten, organize eden müftülüklerimiz, en güzel bir şekilde toplumumuza doğru dini bilgiyi ulaştırma noktasında gayret etmektedirler” dedi.

" Mescid-i Nebevi’nin de birer şubesidir"

Müftülüklerin, Diyanet İşleri Başkanlığının birer şubesi gibi olduğunu belirten Başkan Erbaş, “Müftülüklerimiz esasında Allah Resulü’nün Medine-i Münevvere’de yaptırmış olduğu Mescid-i Nebevi’nin de birer şubesidir. Çünkü Peygamber Efendimiz diyanet işlerini Mescid-i Nebevi’den yönetiyordu. Bugün tüm müftülüklerimiz Mescid-i Nebevi’nin bir şubesi olarak bu görevi yerine getirmektedir.” diye konuştu.

" Gölbaşı Müftülüğümüz büyük bir vasıta olacaktır"

Müftülüklerin, topluma din eğitimi verilmesi noktasında tüm yaş grupları için çalışmalar yürüttüğüne dikkati çeken Başkan Erbaş, “Bu eğitimi müftülüklerimizde Kur’an kursu hocalarımız, imamlarımız, müezzinlerimiz, vaizlerimiz, kürsülerden, minberlerden, mihraplardan, Kur’an kursu sınıflarından halkımıza ulaştırmaya çalışıyorlar. Bu hizmetlerimizin daha nitelikli bir şekilde devam etmesi için açılışını yaptığımız Gölbaşı Müftülüğümüz büyük bir vasıta olacaktır.” ifadelerini kullandı.

Hayırseverlere teşekkür belgesi verdi

Başkan Erbaş, hizmet binasının yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.
Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan’ın yaptığı dua sonrası Başkan Erbaş ve protokol üyeleri, kurdele kesimini yaparak müftülük hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra müftülük binasında incelemelerde bulunan Başkan Erbaş, İlçe Müftüsü Ahmet Dilek’ten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Başkan Erbaş, hizmet binasının yapımında destek olan hayırseverlere teşekkür belgesi verdi.
Programa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Ankara İl Müftüsü Dr. Yusuf Doğan ve üst düzey yöneticiler katıldı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/826738/golbasi-ilce-muftulugunun-yeni-binasi-acildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.