Fethi Yaşar tüm partililerden destek istedi

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Ankara genelinde vericilerin oluşturduğu görüntü kirliliğini ortadan kaldırmak için tüm partilerden destek istedi.
Ankara Masası
|
08 Haziran 2021, Salı - 23:34
Fethi Yaşar tüm partililerden destek istedi

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Haziran Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi'nde Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar tüm parti gruplarına çağrıda bulundu.

Yaşar, Ankara'nın birçok ilçesinde bulunan ve şehrin siluetini bozan vericilerin kaldırılması ve ortak bir noktada toplanması için parti gruplarından destek istedi.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la da görüştüğünü ifade eden Yaşar "Biliyorsunuz Ankara’da bir kirlilik var. Bu vericiler kirliliği. Şentepe’de var, Dikmen’de var işte başka yerlerde var. Hükümetimiz İstanbul Çamlıca’da tüm vericileri toplayarak o kirliliği önledi. Ben 2016’da Sayın Cumhurbaşkanı’na ziyarette gittiğimdeki konulardan biri de buydu. O gün emir verdi Sayın Cumhurbaşkanımız Ulaştırma Bakanlığı İletişim Daire Başkanlığına bu işi Ankara’da da çözün. Bunlar inceleme yaptılar. Dikmen'i daha uygun gördüler. Biz Yenimahalle’deki yeri vermek istemiştik. Ama orayı teknik olarak uygun gördüler. Bir iki gündür Keçiören Belediye Başkanımızın gazetelerde beyanatı var. Biliyorsunuz o bir kule yapıyor. Eğer yeterliyse yeni masrafa ihtiyaç yok. Oraya da taşınabilir bunlar.  Önemli olan Dikmen’in Ankara’nın çeşitli noktalarında uçakla geçerken gördüğümüz o kirliliği, o bölgelerde yaşayan insanımızın  sağlığını, çevre kirliliği bitirmek. Ulaştırma Bakanlığı İletişim Daire Başkanlığıyla devam ilgileniyoruz. Oradaki bir imar planının iptal edilmesinden dolayı iş uzadı. Bu konuda bütün meclis gruplarının Ankara’nın görsel kirliliğini ortadan kaldırmak için destek vermeye çağırıyorum." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/826842/fethi-yasar-tum-partililerden-destek-istedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.