Hakan Han Özcan'dan Hilal Ayık'a destek

Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'a Meclis'te dile getirdiği iddialarla ilgili destek verdi.
Ankara Masası
|
09 Haziran 2021, Çarşamba - 20:35
Hakan Han Özcan'dan Hilal Ayık'a destek

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç'un kendisi hakkında 'militan' ilçesi hakkında 'kıytırık' dediğini iddia ederek "Mustafa Koç’un ilçemden ve şahsımdan özür dilemesini, sayın başkan sizden de gereğini yapmanızı talep ediyorum." dedi.

Hilal Ayık'ın bu sözleri Meclis toplantısına damga vururken, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan'dan Ayık'a destek açıklaması geldi.

Sürecin takipçisi olduğunu belirten Özcan "Başkentimizin hiçbir ilçesi partizanlık kisvesiyle hizmetten mahrum bırakılmaz ve atanmış kişiler hadsiz söylemleriyle milletimizin helal oylarıyla seçtiği başkanlarımızı küçümseyici ifadelere yeltenemez. Akyurt Bel Bşk. Sn. Hilal Ayık ile birlikte sürecin takipçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Hilal Ayık ne söylemişti?

Meclis toplantısında Ayık "Bildiğiniz üzere geçtiğimiz hafta totemlerle ilgili bir sıkıntı yaşadık. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Meclis'te yaptığımız konuşmanın akabinde 185 bin liralık bir totem cezası kesildi. Bunu eleştiren bir konuşma yapmıştım; ‘cezayla terbiye etmek yerine, madem bir sıkıntı varsa zabıta daire başkanı zabıta müdürümüzü arasaydı’ dedim. Sağ olsun Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç zabıta müdürümüzü aramış ancak keşke aramasaymış... Kendisi şu ibareleri kullanmış: ‘Metropol ilçeler konuşmuyor kıytırık bir ilçenin belediye başkanı çıkıyor, militanca konuşuyor ve benim başkanıma laf söylüyor.’ Öncelikle bu çirkin söylemlerin hepsini kendisine iade ediyorum. Kimse Akyurt’a kıytırık diyemez. Seğmenler diyarı Ankara’nın her ilçesi kıymetlidir." diye konuşmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/827927/hakan-han-ozcandan-hilal-ayika-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.