Pizza yerken nefessiz kalan çocuğu böyle kurtardı

İzmir'de bir pizzacıda ailesiyle yemek yerken nefes borusuna yemek kaçan 1,5 yaşındaki bebeği iş yeri sahibi kurtardı. O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.
Büşra Bayrak
|
10 Haziran 2021, Perşembe - 09:07
Pizza yerken nefessiz kalan çocuğu böyle kurtardı

Karabağlar ilçesi Şehit Pilot Volkan Koçyiğit Bulvarı'nda pizza salonunda bir aile yemek yerken 1,5 yaşındaki bebeğin nefes borusuna yemek kaçtı. Aniden fenalaşan çocuğun ailesi panikledi. Bunun üzerine işletme sahibi Serhat Pirim (35) çocuğa müdahale etti. Aldığı ilk yardım eğitimi nedeniyle Heimlich manevrasını bilen Pirim, çocuğun nefes borusuna kaçan yemeği çıkarttı.

Öte yandan olay anı iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarına yansıdı. Görüntülerde pizza yiyen bebeğin nefes borusunun tıkanması sonucu bir anda fenalaştığı, bebeğin annesinin büyük panik yaşadığı, işletme sahibi Pirim'in bebeği kucağına alarak hamle yaptığı anlar görünüyor. 

"Sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik"

İşletme sahibi Serhat Pirim, gazetecilere yaptığı açıklamada, ailenin siparişlerini verdikten kısa bir süre sonra çocuğun nefes alamadığını fark ettiğini belirterek şunları kaydetti:
"Önce izledim ne oluyor diye. Sonra çocuğun nefes alamadığını fark ettim, gözlerinin yavaş yavaş kaydığını gördüm. Hemen kucağıma alıp Heimlich manevrasını uyguladım. Daha önce kendi çocuğumun da başına gelmişti oradan biliyorum. İlk yardımı yapmaya başladım iki hamlede yiyecek boğazından dışarı çıktı. Ardından dışarı çıkardım annesi çok panik halindeydi. Hemen yakındaki bir sağlık kuruluşuna gittik. Çok şükür sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik. Allah bize bağışladı. Çocuğu olan tüm ailelerin bu ilk yardım yöntemini öğrenmesinde fayda olduğunu düşünüyorum."

http://www.ankaramasasi.com/haber/828039/pizza-yerken-nefessiz-kalan-cocugu-boyle-kurtardi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.