Yıldırım Kaya anlattı! LGS'de neler yaşandı?

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, 'LGS soruları çalındı' iddialarına canlı yayında belgeleriyle açıklık getirdi.
Ankara Masası
|
10 Haziran 2021, Perşembe - 22:21
Yıldırım Kaya anlattı! LGS'de neler yaşandı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yanıtladı.

Yıldırım Kaya, gündem olan 'Liseye Geçiş Sınavı (LGS) soruları çalındı' iddialarına belgelerle açıklık getirdi.

Halıcıoğlu işitme Engelliler Ortaokulu'nda yaşananları anlatan Kaya "İstanbul’da sınav devam ederken, dışarıdaki bir grup öğrenci velisine gözetmenin telefonuyla Whatsapp grubundan sınav soruları gönderildi. Sınava giren öğrencinin de gözetmenin de cep telefonu olmaz. Bu veliye geliyor. Veliye ne için gelir? Matematikte çok zor sorular vardı. Belli ki gözetmen içinde zor soruymuş, bunu gönderiyor dışarı. Niye gönderir? Soruların yanıtlarını ben bilemedim, bana çözün gönderin diye olabilir. Yoksa sınav devam ederken yasak olan bir şeyi dışarı gönderemez. Sınav bittikten sonra soru kitapçıkları toplanır, bağlanır, mühürlenir teslim edilir. Sınav devam ederken bu oldu." dedi.

"Soruları gördüm"

İzmir'de bir yayınevi sahibinin sosyal medyadan daha önce soruları gördüğünü açıkladığını ifade eden Yıldırım Kaya "Bir de sınavlara kaynak ders kitabı hazırlayan bir yayın evi var İzmir’de. Bu yayın evinin sahibi sınavdan önce bir röportaj yapıyor. Röportajında diyor ki, sınav kitapçığının renk olarak, ebat olarak, kağıdın kalitesi olarak aynı yapıyoruz. Bunu yapmamızın nedeni de, çocuk diyor sınav kitapçığını eline aldığında deneme kitapçıklarıyla aynı olduğu için psikolojik olarak kendini sınavda hissetmez, çok rahat soruları çözebilir diyor. Ama bugün bir videosu çıktı ortaya. Sınav önce diyor ki ‘ben soruları gördüm. Sorular bizim sorduğumuz sorularla aynı. Sadece içerik olarak rakamları değişik ama kalıp olarak aynı. Siz zaten bunu biliyorsunuz, soruyu dikkatli okuduğunuzda sorunun içinde yanıtı var. Ben soruları gördüm, şıkkın ikisi çöp’ diyor. Bunların hepsi bizim tespit ettiklerimiz." diye konuştu.

Yıldırım Kaya, elindeki delillerle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduğunu söyledi. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/829279/yildirim-kaya-anlatti-lgsde-neler-yasandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.