Yıldırım Kaya, Büyükşehir'in en çok destek verdiği belediyeleri açıkladı

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara Büyükşehir Belediyesinin en çok Polatlı ve Çubuk belediyelerine destek verdiğini söyledi.
Ankara Masası
|
10 Haziran 2021, Perşembe - 23:37
Yıldırım Kaya, Büyükşehir'in en çok destek verdiği belediyeleri açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Gökhan Gökyıldırım, Medya Ankara Genel Yayın Yönetmeni Bayram Polat ve Redaktör Haber Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Gökdemir’in sorularını yanıtladı.

"CHP'li Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) en çok yardımı CHP'li ilçe belediyelere mi yapıyor?" sorusuna Kaya, dikkat çeken bir cevap verdi.

"Ben onların yalancısıyım"

Kaya, ilçe belediyelerden aldığı bilgilere dayanarak en çok yardımın Polatlı ve Çubuk Belediyelerine yapıldığını ifade etti. Kaya "Büyükşehir'in en büyük yatırımı mali yük olarak Polatlı ve Çubuk'a yaptı. Bunu Çubuk Belediye Başkanı da söyledi. Ben onların yalancısıyım." dedi.

Yavaş ve Demirbaş'ın görüşmesini hatırlattı

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş ile ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın karşılıklı görüştüğü günü anlatan Kaya "Bakın size bir örnek vereyim. Allah rahmet eylesin Müftü Efendi, Çubuk Belediye Başkan adayımızdı İYİ Parti'den. Millet İttifakı’nın adayı Muhtarlar Daire Başkanı'ydı, cenazesine gittik. Cenazeden dönerken Çubuk Belediye Başkanı 'Bir çayımızı için' dedi. Mansur Başkan da 'Gidelim vekilim' dedi. Ben de 'Çubuk Belediye Başkanı ev sahibidir, onlara da bir başsağlığına uğrayalım' dedim. Cenaze bizim cenazemiz ama ben Çubuk Belediye Başkanı'nı ev sahibi konumuna soktum. Gittik oturduk. Çubuk Belediye Başkanı, kendi yapacağı yollar konusunda asfalt sorunları varmış tek tek söyledi. Dedim ki başkan söyle düğün evinde cenazede istekler istenir orada çözülür. Beş altı tane sorununu Mansur Yavaş orada talimat vererek çözdü. Ben dedim ki almadan vermek Allah’a mahsustur. Şimdi Çubuk’un dört beş tane köyünde Çubuk Belediyesinin de yapacağı işler var. Ben de dedim şimdi huzurunuzda Çubuk Belediye Başkanımızdan bu köylerin sorununu çözme sözü alayım, o da 'söz' dedi. Bu söylediğim köylerin hiç birinden CHP’ye oy çıkmıyor benim derdim CHP’ye oy çıkan köy değil benim derdim Çubuk’un köylerine gitmesi gereken hizmetin Büyükşehir’in ise Büyükşehir ilçe belediyenin görevi ise ilçe belediyesinin yapmasıdır. Ben bunları orada konuştum çok mutlu olduk." ifadelerini kullandı.

"Tabi o orada eleştirecek"

Mansur Yavaş'ın Çubuk Belediye Başkanı Demirbaş'ın Meclis'teki muhalefetini hoşgörüyle karşıladığını belirten Kaya "Bakın şöyle de bir şey oldu. Çubuk Belediye Başkanı, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Mansur Yavaş’ı şiddetli şekilde eleştirmiş bir hafta önce. Hatta orada bir belediye meclis üyesi arkadaş dedi ki Çubuk Belediye Başkanı'na 'Orada eleştiriyorsun' Mansur Başkan da Allah razı olsun orada dedi ki 'tabi o orada eleştirecek. Şimdi bir talebi var bu talebi de biz yerine getireceğiz.' Şimdi orada siyaset yapıyor arkadaşımız belediye meclisinde kendi partisine dönük. Ama Çubuk bizim Akyurt bizim Güdül bizim Çamlıdere bizim Kahramankazan  bizim Pursaklar bizim Altındağ, Keçiören bizim biz bunları dışarı atamayız" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/829394/yildirim-kaya-buyuksehirin-en-cok-destek-verdigi-belediyeleri-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.