MEB’den EBA TV çalışmaları için Bursa’ya özel teşekkür

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/11/mebden-eba-tv-calismalari-icin-bursaya-ozel-tesekkur/
|
11 Haziran 2021, Cuma - 10:36
MEB’den EBA TV çalışmaları için Bursa’ya özel teşekkür

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Programlar ve Öğretim Materyalleri Dairesi Başkanı Mehmet Salih Canbal ve MTEGM EBA Koordinatörleri; uzaktan eğitim faaliyetleri kapsamında Bursa'da yürütülen EBA TV-Mesleki Eğitim çalışmalarını, süreçte görev alan öğretmenlerimizle birlikte değerlendirmek üzere Bursa'ya geldi.

BURSA (İGFA) - Salgın sürecinin başından itibaren 10, 11 ve 12. sınıflar için yürütülen ve yapılan yaklaşık 1000 videonun çekiminin yanında, 25 Kasım 2020'de başlatılan ve yenilenen müfredatlara göre gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında, 9. sınıflarda 38 alan, 10. sınıflarda ise 6 alana ait tüm meslek derslerinin çekimi Bursa'da yapıldı. Hazırlık, anlatım ve inceleme süreçlerini içeren bu çalışmalarda; 37 okuldan toplam 237 öğretmen görev aldı.

Bursa programı İl Millî Eğitim Müdürlüğü'nde başlayan Mehmet Salih Canbal, burada İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger ile görüştü. Tamamen "fayda" odaklı bir üyaklaşım ile hayata geçirilen EBA TV çalışmalarında yönetici ve öğretmenlerin, Bursa'ya duyulan güvenin hakkını verebilmek için büyük bir gayret sarf ettiklerini ifade eden Sabahattin Dülger, salgın döneminin başından beri devam etmekte olan çekimlerin yanında yeni müfredatlara göre oluşturulmuş 9. sınıf derslerinin neredeyse tamamının, 10. sınıflarda ise 6 alanın tüm meslek derslerinin çekimlerinin Bursa'dan yapıldığını söyledi. Toplamda 100'e yakın ders için 4 bin konu çekimi yapıldı. Bu güven; bizler için onur verici" diyen Dülger, "Bu güvenin oluşmasındaki en büyük pay ise okul yöneticilerimizle birlikte 'burası bizde' diyen kıymetli öğretmenlerimize ait. Emek veren herkese şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal'ın programı; İl Millî Eğitim Müdürlüğü ziyaretinin ardından Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, EBA TV-Mesleki Eğitim çalışmalarının yürütüldüğü okulların müdürleri ve bu süreçte görev alan yönetici ve öğretmenlerin katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonla devam etti.

Program içinde; Yıldırım MTAL Gazetecilik Alanı Öğretmeni Suat Alptekin, EBA TV Mesleki Eğitim çalışmalarında görev yapan öğretmenler adına bir konuşma yaptı. Çekimlere ait kamera arkası görüntüler de paylaşıldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/829609/mebden-eba-tv-calismalari-icin-bursaya-ozel-tesekkur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.