AK Partili Mehmet Yılmazer, Mamak'ta yaşanan sel felaketiyle ilgili konuştu

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, Mamak’ta yaşanan selin Büyükşehir’in iş bilmezliğinden kaynaklandığı belirterek, “Mansur Yavaş, aynı bir CHP'li gibi ölü taklidi yapıyor.” dedi.
Büşra Bayrak
|
11 Haziran 2021, Cuma - 14:45
AK Partili Mehmet Yılmazer, Mamak'ta yaşanan sel felaketiyle ilgili konuştu

AK Parti Ankara İl Başkan Yardımcısı Mehmet Yılmazer, geçtiğimiz gün Ankara’daki sağanak yağış nedeniyle Mamak’ta yaşanan sel felaketinin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin zarar gören ızgaraların üstünü toprakla kapatmasından kaynaklandığını belirtti.

Ankara Masası’na konuşan Yılmazer, "Kıymetli Ankaralılar, bu kadar iş bilmez bir belediye başkanına sahip olduğu için gerçekten mağdur ediliyorlar. Maalesef böyle. Biz böyle düşünüyoruz." dedi.

Sahadan kendilerine zarar görmüş ızgara fotoğrafları geldiğini, bunların düzeltilmesi noktasında da paylaştıkları tweetlerle gerekli uyarıları yaptıklarının mesajını veren Yılmazer, Büyükşehir'in giderleri toprakla kapattığını iddia etti. 

Bu durumu da sosyal medyaya yansıttıklarını kaydeden Yılmazer, "Mansur Yavaş bunları görmedi. Bunlardan ne kadar haberdar bilmiyorum. Ne kadar çalışanları ona bilgi veriyor, bilemem. Sosyal medyadan paylaşıyoruz ki, en azından çalışanda bir sorun varsa belediye başkanı görür ve gereğini yapar diye düşünüyoruz. Muhalefet etmek demek, sadece gözün kör olsun Köroğlu demek değil. Bunun farkındayız. Biz de olumlu bir şekilde ‘Bakın buralarda sıkıntı var, bu sıkıntıları çöz’ diyoruz. Ama bir daha gördük ki, Mansur Yavaş aynı bir CHP'li gibi ölü taklidi yapıyor.” dedi.

"Devekuşu gibi kafayı kuma gömünce konu bitmiş olmuyor"  

“Boğaziçi Üniversitesi'ndeki öğrencilere destek vermek adına Rektörden istifa istemeye gelince tweet atan Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sorumlu olduğu caddedeki bu sorunla selle ilgili bir tane tweet atmış değildi” diyen Yılmazer, “Devekuşu gibi kafayı kuma gömünce konu bitmiş olmuyor, çözülmüş olmuyor. Dolayısıyla bu ölü taklidinden bir çıkın. Belediyeciliği nadasa bırakma huyundan vazgeçin. Sosyal belediyecilik demek, tek başına herkese 300 lira, 400 lira dağıtmak demek değildir. Siz eğer bu sorunları çözmezseniz, altyapı sorunlarını çözmezseniz mağdur olacak yeni insanlar olacak. Her birine ayrı ayrı yine 400 TL vererek mi çözmeyi düşünüyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

" Bizim Mansur Yavaş’ın şahsıyla ilgili bir sıkıntımız yok"

Mansur Yavaş’ın şahsıyla herhangi bir sorunlarının olmadığını ama bütün eksikliklerini yüzüne vurmaya devam edeceklerini aktaran Yılmazer, ”Bu CHP zihniyeti daha önce de biliyorsunuz şehir hastaneleri ile ilgili ciddi anlamda iktidara muhalefet ediyordu. Allah'ın işi bir pandemi ile karşılaştık ve herkes bu tip bir şehir hastanesine ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu anladı. Bir tanesinin şu an artık gıkı çıkmıyor. Siz eğer ‘asfaltı kutsallaştırmayacağım’ derseniz, ‘altyapıyla uğraşmıyorum ben sosyal belediyecilik yapıyorum’ derseniz ve bu süreçleri ‘geçmişin sorunları bugüne geliyor’ diye geçiştirmeye çalışırsanız yüzünüze halk tokat gibi şunu vuracak; 'siz Büyükşehir Belediye Başkanısınız artık, aday değilsiniz.' Mansur Yavaş'ın derdi, bu 2,5 - 3 yılı hiçbir şey yapmadan geçirmekse bunu bilelim. Ama şunu da söyleyelim; biz halk nazarında günbegün bütün eksik yaptığı şeyleri, yüzüne tek tek vurmaya devam edeceğiz. Bizim Mansur Yavaş’ın şahsıyla ilgili bir sıkıntımız, husumetimiz yok. Evet, siyasi partilerimiz farklı. O CHP’li ve biz 80 yıldır CHP’li zihniyetle zaten mücadele halinde bir partiyiz. Ama şahsıyla bizim bir sorunumuz yok.” diye konuştu.

"Senin takipçilerin bizi takip etseydi Ankara'nın başına bela olmazdın"

Mansur Yavaş’ın Belediye Meclisi’ndeki tavırlarını doğru bulmadığını belirten Yılmazer, şunları kaydetti:

“Bir belediye başkanı ise belediye Meclisi'nde “ne var ya”, “ yeter ya” gibi cümleler kullanılamaz. Çünkü biz bu konuşmaları özellikle de bu tip kelimelerin ardına “ya” dememeyi, ilkokul öğretmenlerimizden daha ilkokul sıralarında öğreniriz. Kendisine de bunu bize öğretmek zorunda bırakmasın. Biz onun ilkokul öğretmeni değiliz. Şeker ilacınızı da yanınıza alın. Konuşma uzmanınızı da artık arkada sağda solda bir yerde mi tutuyorsunuz, tutun nasıl konuşacağınız size öğretsin. Değilse muhalefet ona nasıl konuşması gerektiğini yargı yoluyla da öğretir. Kanunlara uygun bir şekilde konuşmak, hareket etmek sizin göreviniz. Ayrıca Mansur Yavaş diyor ki efendim ben buradayım diye konuşmaya çalışıyorsunuz belediye meclisinde benim üzerimden PR yapmaya çalışıyorsunuz diyor. Kusura bakma Sayın Mansur Yavaş, senin reytingin seni bağlar. Biz tweetlerimize seni etiketliyoruz ki konuları gör diye. Bilmiyorsan Twitchteki takipçilerinden öğren. Seni etiketlediğimizde takipçimiz falan artmıyor, böyle bir şey yok. Zaten senin takipçilerin bizi takip etseydi Ankara'nın başına sen bu şekilde bela olmazdın. Net. Bizim takipçilerimiz bizi takip ediyor, senin takipçilerin bizi takip etmez. Zaten takip etmelerini de istemeyiz, onu da söylüyorum. Eğer sosyal medya konusunda Z kuşağına uygun olduğunu iddia ediyorsan mecliste nasıl konuştuğuna dikkat edeceksin.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/830068/ak-partili-mehmet-yilmazer-mamakta-yasanan-sel-felaketiyle-ilgili-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.