Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oturma eylemi çağrısı

Üsküdar'daki Burhaniye Şehriban Hatun Camii'nin açılışı ardından yaptığı konuşmada kentsel dönüşüm konusuna değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burhaniye sakinlerine seslenerek "Üsküdar Belediyesi'nin önüne gidin orada oturma eylemini yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım." dedi.
Ankara Masası
|
11 Haziran 2021, Cuma - 15:09
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan oturma eylemi çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını açılışını gerçekleştirdiği Üsküdar'daki Burhaniye Şehriban Hatun Camii'nde kıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş dua etti.

Dua sonrası  Erdoğan, Burhaniye Mahallesi sakinlerine çağrıda bulunarak kentsel dönüşüm konusuna değindi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi: 

"Ben bu arada tabii tüm komşularımızdan, bütün Burhaniye Mahallesi sakinlerinden özellikle bir ricada bulunacağım bir kardeşleri, Cumhurbaşkanları olarak. Diyorum ki; ben buradaki tüm konutların, bu yolların şu sıkıntılarından bir an önce kurtulmak için kentsel dönüşüm, değişim noktasında belediyemize, bunun yanında Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza yardımcı olun, bir an önce buralardaki bu değişim, dönüşümleri yapıp, sizlerin de bu dünya huzuruyla buralarda yaşama imkanınızı biz de süratle başaralım, bunları da bitirelim diyorum."

Bir vatandaşın, "Cumhurbaşkanım Kirazlıtepe'de verilen sözleri burada vermiyorlar." şeklindeki sözleri üzerine Erdoğan, "Aynı aynı hiç endişe etmeyin, Kirazlıtepe'de, Ferah'ta ne verildiyse aynı sözü sizlere burada ben veriyorum." dedi.

Bunun üzerine Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen'i yanına çağırarak, "Kirazlıtepe'de verilen sözler burada verilmiyor.' diyorlar." dedi.

 Türkmen de "Sayın Cumhurbaşkanım iyi tanıyorum arkadaşımızı, o da çok meraklı bu işlere. Aynen devam edeceğiz Sayın Cumhurbaşkanım." ifadeleri kullandı.

Erdoğan, vatandaşlara "Tamam mı? Eğer vermezse, eğer adımı atmazsa, Üsküdar Belediyesi'nin önüne gidin orada oturma eylemini yapın, ben de sizin yanınızda yer alacağım." diye konuştu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/830730/cumhurbaskani-erdogandan-oturma-eylemi-cagrisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.