“Okullar 1 Haziran’da açılabilir”

Ankara Masası
|
30 Nisan 2020, Perşembe - 10:25
“Okullar 1 Haziran’da açılabilir”

Milli Eğitim Bakanı Selçuk: “Normalleşme süreci beklendiği şekilde devam ederse okulları 1 Haziran'da açarız

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, normalleşme sürecinin beklendiği şekilde devam etmesi halinde okulları 1 Haziran'da açabileceklerini söyledi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk CNN Türk’de Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bakan Selçuk yaptığı açıklamada, okulların bir an önce açılması yönündeki temennisini dile getirdi.

“1 HAZİRAN’DA TELAFİ BAŞLAR”

Ziya Selçuk, ekonomiden turizme normalleşmeyi bütün olarak gördüklerini belirterek, planlandığı gibi gitmesi halinde telafilerin 1 Haziran’da başlayabileceğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Televizyonla eğitim bir telafidir. İnternet desteği, EBA’da ne kadar süreyle kaldığı, ne öğrendiği, ödevlerini yapıp yapmadığını kişi bazında görebiliyoruz. 1 Haziran’da okulları açınca bizim telafimiz başlar. Bazı  ölçme değerlendirmelerimiz var. Ne kadar eksiği olduğunu belirleriz, hatta bunu bölgelere göre de belirleriz” şeklinde konuştu.

“Şehre, okula, öğrenciye özel telafi”

Metropollerden şehirlere hatta okullardaki duruma göre ayrı ayrı hareket edileceğini anlatan Selçuk, öğrencileri izleyen, programlarını çizen, konu anlatımlarını belirleyen yapay zeka destekli programları bulunduğunun altını çizdi.

Selçuk, EBA’daki çalışmalara ve ölçümlere bakıp velilerin şikayetlerini göz önüne aldıklarını söyledi.

Salgın sürecindeki eğitimleri uluslararası standartlarda bir iş olarak niteleyen Selçuk, UNESCO gibi kurumlar ve diğer ülkelerle bu süreçleri paylaştıklarını belirtti.

“Öğrenci lehine bakış açısı”

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, öğrenci lehine bir bakış açısıyla süreçleri değerlendirdiklerini de ifade etti.

Böylesi olağanüstü bir durumda çocukları birinci dönemde zayıf aldılar diye sınıfta bırakmanın çok doğru olmayacağını kaydeden Selçuk,  zayıf dersinden sorumlu  olması koşuluyla öğrencilerin bir üst sınıfa geçeceğini tekrarladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okullarda hijyen için kendi üretim bantlarındaki birçok ürünü devreye sokabileceklerini de sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/8319/okullar-1-haziranda-acilabilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.