Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı fidanlarla buluştu

Keçiören’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verildiği hatıra ormanında toprak fidanlarla buluştu.
Ankara Masası
|
12 Haziran 2021, Cumartesi - 16:26
Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı fidanlarla buluştu

Keçiören'de yeşil alan çalışmalarına bir yenisi daha eklendi. Bu çerçevede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adının verildiği hatıra ormanında fidan dikme programı gerçekleştirildi.

Burada konuşan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, "Bugün hayırlı ve güzel bir iş yapıyoruz. Peygamber efendimiz, 'Kıyamet kopuyor olsa da elinizde bir dal varsa dikin’ buyuruyor. Atatürk de , 'Bu vatan toprakları cennet yapılmaya değer' diyor. Bu güzel hizmeti düşünen AK Parti Keçiören İlçe Başkanımıza, Orman İl Müdürlüğümüze, Bölge Müdürlüğümüze, Genel Müdürlüğümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

"Eseri olmayanın yerinde yeller eser"

Keçiören’i Ankara’nın akciğeri yapmak için birçok yeni projeye imza attıklarını belirten Altınok, "Eseri olmayanın yerinde yeller eser. Bunların hepsi birer eserdir. Yaşadığımız şehrin yeşil olması, insanlarımızın nefes alacağı, yeşili göreceği alanların da çok olması anlamına gelir. İnşallah 21 Ağustos'ta da Millet Bahçemizin ihalesi yapılacak. Millet Bahçesi 376 bin metrekare. 70 bin metrekare de bizim yeşil alanımız var, böylece toplamda 446 bin metrekarelik bir Millet Bahçesini 2022'de inşallah hizmete açacağız. Kösrelik göletimizde de mesire alanı yapım çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda çevre düzenlemesini yapıyoruz. Yürüyüş yolu, bisiklet yolu, spor alanları, çocuk oyun alanları yer alacak. Burada bir de Ankara'da insanlarımızın su sporlarını yapabileceği bir alan olacak." diye konuştu.

"Çökmekte olan bir sistem ayağa kaldırıldı"

Fidan dikme programının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını taşımasını isabetli bir adım olarak değerlendiren Altınok konuşmasını şöyle sürdürdü:

"AK Parti iktidara geldiğinde gül bahçesine gelmedi. Siyaset çürümüş ve sitem stop etmek üzereyken geldi iktidara. O süreci yakından yaşayanlardanım. AK Parti ve cumhurbaşkanımız, çökmekte olan bir sistemi yeniden ayağa kaldırıp, dünyada Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin onurlu ve dik bir duruş sergilemesini sağlamıştır. Avrupa'ya ve Amerika'ya gittiğinizde Türkiye'nin Cumhurbaşkanını veya başbakanını önce kimse bilmezdi. Ama şimdi gittiğiniz zaman belki kendi cumhurbaşkanlarını bilmiyorlar ama Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın ismini biliyorlar. Bugün Türkiye bölgesinde güçlü bir Türkiye’dir. Söz sahibi olan bir Türkiye’dir. Şu an belli sıkıntılar yaşıyoruz ama bu yaşadıklarımız geleceğin daha ferah ve aydınlık olması içindir. 19 yıldır ülkemizde kesintisiz hizmet veren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz."

AK Partili Yıldız: "Medeniyetimiz ağaç üzerine kuruldu"

Programda yer alan AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız ise "Bizler ağacın altında aslında gölgelenirken bir şey inşa ederiz. Ağacın kökleri üzerinde yeşeren bir medeniyet inşa etmişizdir yüz yıllar boyunca. Bunun temelinin aldığı şey  Peygamber Efenimiz’in sünnetidir. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) 'Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı toprakla buluşturunuz.' öğüdünü bize miras bırakmıştır. Bu öğüdü tutan atalarımız da, medeniyeti bu ağaç üzerine kurmuştur. Dolayısıyla bizim medeniyetimizin özünü Keçiören ilçe teşkilatımız, Bağlum’un en güzel noktalarından birinde yaşatıyor." dedi. 

"Türkiye'nin dört bir yanını Millet Bahçeleri ile donatıyoruz"

Hatıra ormanında her mahallenin isminin olacağını belirten Yıldız, "İnşallah Keçiören’in en güzel noktasında yeni bir akciğer kazanmış olacağız. Kuraklıkla mücadele etmek gerçekten en şerefli mücadelelerden biri. Bazen çok büyük mücadeleleri yaparken küçük mücadelelerin de ne kadar değerli olduğunu fark ediyoruz. Cumhurbaşkanımız dünyanın dört bir yanında mücadelesini sürdürürken bir yandan da yeşile yönelik hassasiyetini sıklıkla vurguluyor. Türkiye'nin dört bir yanını Millet Bahçeleri ile donatıyoruz. Biz de ona yakışır bir teşkilat olarak, onun adını Keçiören’in en güzel noktalarından birine orman kazandırarak yaşatıyor olacağız. Çok da anlamlı; Alparslan Türkeş Hatıra Ormanı’nın karşısında Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı yer alıyor. Bu devletin yetiştirdiği, bu milletin yetiştirdiği önemli liderlerin adını ormanlarla yaşatıyoruz." şeklinde konuştu.

Çoktan: İsim araştırmasına gerek duymadık

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Keçiören İlçe Başkanı Zafer Çoktan ise etkinliği yağmurdan dolayı 3 kez ertelemek zorunda kaldıklarını hatırlattı. 

Recep Tayyip Erdoğan Hatıra Ormanı'nın tam karşısında  Merhum Alparslan Türkeş’in adıyla yaşatılan bir orman daha olduğuna dikkat çeken Çoktan, "Geçmiş dönem devlet büyüklerimizin isimleriyle böyle ormanlar yapmak bizlere nasip oldu. Karşısına da hemen son 20 yılın belki son 50 yılın ve önümüzdeki 100 yıla damgasını vuracak en büyük liderin ismini verelim dedik.İsim araştırması yapmadık, açıkçası buna gerek de duymadık" dedi. 

Ormanın her bir bölümünü mahallelere tahsis ettiklerini ifade eden Çoktan, söz konusu bölgelerin  kadın ve gençlik kollarına emanet olduğunu söyledi. 

Alanların bakım-sulama ve budama işlemlerinin ise mahallelere ait olacağına işaret eden Çoktan, "Keçiören’de çok güzel bir projeye imza attığımızı düşünüyorum. Zamanla inşallah ağaçlarımız büyüdüğünde, gölgesinde gölgelendiğimizde 'Şunu dikene Allah razı olsun. Ne kadar güzel olmuş.' dediklerinde amaç hazır olacaktır diye düşünüyoruz." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/831995/recep-tayyip-erdogan-hatira-ormani-fidanlarla-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.