Ali Babacan’dan iktidar mesajı

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/14/ali-babacandan-iktidar-mesaji/
|
14 Haziran 2021, Pazartesi - 07:53
Ali Babacan’dan iktidar mesajı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Twitch platformunda Ahmet Sonuç’un (Jahrein) konuğu olurken, iktidara dair de önemli açıklamalarda bulundu.

ANKARA (İGFA) - Gençlerin teknolojiyle iç içe yetişmesini istediklerini kaydeden Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, "Gençlere bedava internet sağlayacağız. 1 milyar dolarlık fiber optik yatırımla en ücra köşelerine interneti götürebilirsiniz. Teknoloji ürünleri gençlere satılırken devletin vergiyi düşünmemesi lazım. Biz eğitimde, sağlıkta, gıdada, giyimde KDV’yi düşürdük. Bilgisayardan, oyun konsollarından KDV alacağım diyorsunuz. PS5 ABD’de 500 dolar, Türkiye’de iki katı. Sürümden kazanmak diye bir strateji vardır ”dedi.

Üniversiteleri hayat boyu öğrenim merkezleri haline getireceklerini kaydeden Babacan, "YÖK’ü kapatacağız. Meslek değiştirmek de çok önemli. Dünya çok hızlı değişiyor, ömür uzuyor. 18 yaşında gencin seçtiği mesleğe belki 10-15 sene sonra gerek olmayacak. Üniversitelerimizde programlarda yenisini öğrenecek” diye konuştu

Türkiye’de işler düzelip, ekonomi büyümeye başladığında beyin göçünün döneceğini vurgulayan DEVA Partisi lideri, "Bu canlılığı, bu güzelliği başka ülkede bulmak mümkün değil. 100’den fazla ülkeye gittim. Çalıştım, okudum. Türkiye’den 3 saatlik uçuş haritası çizin, dünyanın üçte biri yaşıyor. Bu iktidar sonsuza kadar devam etmeyecek. Bir sonraki seçimde değişecek. Uluslararası yatırımcılarla buluşmalarımız oluyor. Geçen ay bir toplantı istediler 170 fon yöneticisi katıldı. Dünyanın en büyük fonu 4,5 trilyon dolar yönetiyor, Türkiye ekonomisinin 8 misli fon yönetiyor. O da vardı. Küçük bir ışık görseler oluk oluk para gelecek. Türkiye için finansman sorunu yok. Ekonomi Bakanına bağlı olan kurumlar Merkez Bankası’dır, Hazine’dir. Harcamacı, yatırımcı 20 bakanlık var. İhaleleri kendileri yapıyor. Bunların hepsinin idari ve yargı denetiminin yapılması gerekiyor, muhasebesinin ortaya çıkması gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Parti kapatmalara prensip olarak karşı olduklarını dile getiren Ali Babacan sözlerini şöyle tamamladı: "Şahısların suçu varsa bunun bağımsız ve tarafsız yargı tarafından ele alınması lazım. HDP konusunda yargı süreci var. Hükûmetin siyasi içerikli her yargı sürecinin üstünde etkisi var. Terör örgütüyle kapsamlı bir mücadele verilmeli. Sadece silahlı mücadeleyle olmaz. Örgüt Suriye, Irak, İran ve Türkiye’de var. Çok ciddi bir yargı reformu gerekiyor. Gezi olayları bir dönüm noktasıdır. Boğaziçi’nde okuyan iki kurucumuz eylemciler arasındaydı. ‘Bu hareketiniz bir üniversite öğrenci hareketi olarak çok kıymetli. Ülkemizin bir numaralı ihtiyacı özgürlük. Üniversite sınavları yılda birkaç defa yapılmalı.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/834000/ali-babacandan-iktidar-mesaji
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.