Yazık Etmeyelim Bu Şehre

IGF-https://igfhaber.com/2021/06/14/yazik-etmeyelim-bu-sehre/
|
14 Haziran 2021, Pazartesi - 08:28
Yazık Etmeyelim Bu Şehre

Anadolu’nun bir başka değeriydi; Kayseri. Benim güzel memleketim. Görgüsüyle, misafirperverliğiyle, terbiyesiyle, sanayisiyle, ticaretiyle örnek şehirdi. Lokasyon açısından da çok kıymetli. Gece gündüz çalışan bu kentin yöneticileri bir zamanlar hiç uyumazlardı. Kentin ilerlemesi ve büyümesi için yapılıyordu her şey… Sanayisiyle, ticaretiyle ve insanlarıyla örnek bir kentti burası. Güvenli bir şehirdi. Türkiye’nin en iyi korunan şehirlerinden biriydi...

Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, durmadan beyin fırtınası yapan biriydi şimdi maşallah ekip Ali Dağ senin, Erciyes benim elleri arkasında geziyor. Türkiye’de başka şehirlerde olmayan bir şeyler yapmak için gayret gösteren başkanı göremiyorum… Bundan 3 yıl önce İstanbul’da yaşayan Kayserili hayırseverlerden Süleyman Çetinsaya, Harun Yavuz, Mustafa Çıkrıkcıoğlu, Şadan Uzandaç ve Yaşar Küçükçalık gibi hayır hasenatta yarışan bu grup Türkiye’nin en modern Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin yapılması için kolları sıvadı. Erciyes Üniversitesi’nin içerisine 8 bin metrekare üzerine Türkiye’de eşi benzeri olmayan 60 yataklı hastaneyi yaptılar ve bitirdiler. Temmuz ayı içerisinde inşallah açılacak. Süleyman Çetinsaya, "Bizler hayır hasenat işlerini severek yapıyoruz. 20 milyon maliyetli hastanenin dünyada eşi benzeri olmayan projeyi Mimar Sabri Paşayiğit, 2 yaşındaki kızını bu illet hastalıktan kaybettiği için hiçbir ücret almadan üstlendi” dedi.

Şehir dışında yaşayan Kayserili iş adamları Türkiye’ye örnek olacak hayır-hasenat işleri için birbirleriyle yarışıyor. Gene aynı şekilde Erciyes Üniversitesi’nin hemen hemen bütün fakülteleri bu hayırseverler tarafından yapılmıştır. Bunun yanında Ankara’da yaşayan eski bakanlarımızdan Mehmet Yazar da Kayseri’ye çok eserler yaptırmıştır. Binlerce öğrenciye şu anda ayda 8oo lira burs vermektedir. Rahmetli kızı Sema Yazar adına kurduğu vakıfta okullar, camiler, sağlık ocakları yaptırmaya devam etmektedir. Bu arada şunu söylemeden geçemeyeceğim Sayın Yazar’ın, “Kuran ve Müspet İlim Penceresinden” kitabını okumanızı isterim.

Bizim valimiz, belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz bu hayır ve hasenat yapan Kayserili İşadamlarımızı şehrimize davet etse ve yeni nesillerimizle tanıştırsa… Gençler fakültelerini yaptıran bu insanları merak ediyor.

Gene Kayserimizin duayen sanayici ve iş adamlarından Saffet Arslan da Hacilar ilçesine ve İncesu ilçesinde yaptırmış olduğu Sağlık Meslek Yüksek Okulu’ndan sonra şimdi de fakülte yaptıracağını söyledi. Türkiye’de ilk defa yoğun bakım üniteleri ile yataklarını yapan sanayici ve iş adamı Murat Kantarcı’nın Kartal kavşağında yaptırdığı bilim ve sanat merkezi de yakında eğitime açılacak.

Ben buradan Kayseri için hayır hasenat yapan iş adamlarına şahsım adına teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun..

http://www.ankaramasasi.com/haber/834010/yazik-etmeyelim-bu-sehre
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.