CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'den soru önergesi

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankaralı esnafın durumuna ilişkin Ticaret Bakanı Mehmet Muş ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e soru önergesi verdi. Yeşil, son bir ayda Ankara'da 228 esnafın kepenk indirdiğine dikkat çekti.
Samet Dirican
|
15 Haziran 2021, Salı - 11:07
CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil'den soru önergesi

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, “Covid-19 salgınla mücadele sürecinde kısıtlamalar nedeniyle faaliyetlerine devam edemeyen bir çok sektördeki esnafın kepenk indirdiğini" ifade etti.

Vergiler ve giderlere nazaran kazanç olmadan geçirdikleri aylar nedeniyle yükün taşınamayacak noktaya geldiğini belirten Yeşil, "Yalnızca 2021 Mayıs ayında Türkiye genelinde 3893, Ankara’da ise 228 esnafın kepenk indirdiğinin altını çizen Yeşil; Salgının başında çekilen krediler duruyor, esnaf o kredileri çevirmek için kredi çekecek duruma geldi” dedi.

Borç borçla kapanıyor

İktidar tarafından açıklanan destek paketinden esnafların büyük çoğunluğunun faydalanamadığını söyleyen Yeşil, “Kredi çeken esnaflarımız borcu borçla kapatmaya çalışmakta. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak Türkiye’nin dört bir yanından esnaflarımızın çığlıklarını, mağduriyetlerini dinlemeye çalışıyoruz. Karşılaştığımız tablo ne yazık ki içler acısı. Bu duruma direnmeye çalışan esnafımızın artık ayakta duracak gücü kalmadı. Neredeyse bir ay önce açıkladıkları hibe desteği dahi esnaflarımızın hesaplarına yatmıyor” ifadelerini kullandı.

Nihat Yeşil TBMM’ye verdiği önergede ilgili bakanlıklara şu soruları yöneltti:

13 Mart 2020 tarihinden itibaren Ankara il ve ilçelerinde toplam kaç esnafımız Destek Paketi’ne başvuru yapmıştır? Kaç esnafımız Destek Paketi’nden faydalanmıştır? Kaç esnafımızın destek talebi reddedilmiştir? İlçelere göre dağılımı nedir? 13 Mart 2020 tarihinden itibaren Ankara’da kaç kişi destek kredisi ve ticari kart için başvuruda bulunmuştur? 13 Mart 2020 tarihinden itibaren Ankara’da kaç esnafımıza takip ve haciz işlemi başlatılmıştır? Ankara ilinde ve ilçelerinde vergi ve SGK borçları nedeniyle takipli ve hacizli durumdaki esnaf sayısı kaçtır?

http://www.ankaramasasi.com/haber/835903/chp-ankara-milletvekili-nihat-yesilden-soru-onergesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.