Yenimahalle'deki selde arkadaşını kurtaran kahraman konuştu

Ankara'da yaşanan selde kamyonetiyle selde mahsur kalan arkadaşını kurtaran Erman Işıkelli, "Kendimi yardım etmek zorunda hissettim ve suya atlayarak arkadaşımın yanına gittim" dedi.
Ankara Masası
|
15 Haziran 2021, Salı - 19:01
Yenimahalle'deki selde arkadaşını kurtaran kahraman konuştu

Dün Ankara'da etkili olan sağanak yağış Yenimahalle'de sele neden oldu.

Sel vatandaşlara ve sürücülere zor anlar yaşatırken, İvedik Sanayi Sitesi Bölgesi'nde rögar kapağının patlaması sonucu Can Taşkın (28) isimli sürücü kamyonetiyle suyun ortasın mahsur kaldı.

Su seviyesinin her an yükselirken, Can Taşkın'ın yardımına  arkadaşı Erman Işıkelli (33) koştu. Elbiseleriyle suya atlayan Işıkeli, yüzerek kamyonete ulaşırken yüzme bilmeyen arkadaşını deniz yatağı ile kenara çıkardı.

"Aynı tabaktan yemek yiyoruz mecburdum"

Selin ortasında kalan arkadaşının yardımına hiç düşünmeden koştuğunu söyleyen Işıkeli, “İki araç ile iş yerimize gidiyorduk ben geçtim arkamdan gelen arkadaşın aracının önünde rögar kapağı patladığı için o orada mahsur kaldı. Bende tekrar dönüp geldim. Orada bulunan güvenlik güçlerinden araç yardımı istedim. Ancak şuan için oraya bir aracın gelemeyeceğini söylediler. Bende kendimi yardım etmek zorunda hissettim ve suya atlayarak arkadaşımın yanına gittim. Çünkü arkadaşım kardeşim, aynı tabaktan yemek yiyoruz mecburdum.” diye konuştu.

"3 ila 4 dakika arasında su boyumuzu aştı"

Her şeyin bir anda gerçekleştiğini söyleyen Işıkeli, “Arkadaşım yüzme bilmiyordu o yüzden biraz panikledi. Yüzme bilmese de yan yanaydık sonuçta. El üstünde tutuyorlar şuan beni. Benim kardeşim gibidir o aynı mahallede oturuyoruz. Mecburen hissiyat olarak atladım suya. Orası değişik bir yer 3 ila 4 dakika arasında su boyumuzu aştı 10 dakikada su geri çekildi. O sırada kimse yoktu yalnız başımızaydık. Hep aynı şekilde oluyormuş orası onu duyduk” ifadelerini kullandı.

Telefonla kendisini çekenlere sitem eden Işıkeli, “Sağ olsun etraftaki apartmanlardan birisi bizi kameraya çekmek yerine deniz yastığı attı. Onun sayesinde arkadaşı çıkarttık kendisine teşekkür ederim” dedi.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/836928/yenimahalledeki-selde-arkadasini-kurtaran-kahraman-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.