Etimesgut Belediyesinden teorik ve uygulamalı trafik eğitimi

Etimesgut Belediyesi, İçişleri Bakanlığı genelgesi doğrultusunda kademeli normalleşme ile birlikte Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yeniden hizmet vermeye başladı.
Zeliha Demirci
|
16 Haziran 2021, Çarşamba - 12:08
Etimesgut Belediyesinden teorik ve uygulamalı trafik eğitimi

Etimesgut Çocuk Trafik Eğitim Parkı’nda yeniden hizmet başladı. Pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirilen eğitimlerde çocuklar, temel trafik kurallarının anlatıldığı derslerin ardından eğitim parkındaki özel araçlarla tur attılar, görerek, deneyerek, yaşayarak trafik kurallarını öğrenen çocuklar eğitimlerinin ardından sertifikalarını alıyorlar.

Çocukların sürüş heyecanı

Eryaman Göksu Mahallesi'ndeki Atatürk Meydanı içerisinde kurulan trafik eğitim parkında, görevliler eşliğinde ders gören çocuklar büyük heyecan yaşadılar. Çocuklara önce teorik trafik bilgileri görsellerle anlatıldı. Daha sonra eğitim araçlarına binen çocuklar emniyet kemerlerini taktılar. Son kontrolleri görevliler tarafından yapılan çocuklar, gaza basarak parkurda tur attılar. Görevliler, çocuklara yaya geçitlerinden geçerken nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda bilgilendirdiler.

Uygulamalı eğitim


Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, trafik eğitiminin de çocuk yaşta verilmesi gerektiğini belirterek, "Trafik eğitim parkımızda çocuklarımız trafik kurallarını 2 aşamalı olarak öğreniyorlar. Pandemi dolayısıyla bir süre kapalı olan Trafik Eğitim parkımız, Pandemi kuralları çerçevesinde yeniden başladı.  Hem dersliklerde eğitim alıyorlar, hem de öğrendiklerini sahada uygulama imkanı buluyorlar. Bütün okullarımız belirli bir plan dahilinde bu parktan yararlanmaktadır. İlçemizdeki bütün çocuklarımızın trafik eğitimi almasını hedefliyoruz." dedi.


http://www.ankaramasasi.com/haber/837402/etimesgut-belediyesinden-teorik-ve-uygulamali-trafik-egitimi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.