Türkiye gruptan nasıl çıkar?

Galler yenilgisiyle Avrupa Şampiyonası'nda iki maçta sıfır puan alan Türkiye'nin son maçta İsviçre'ye fark atması gerekiyor.
Ankara Masası
|
16 Haziran 2021, Çarşamba - 22:38
Türkiye gruptan nasıl çıkar?

EURO 2020'de A Grubunda yer alan Türkiye, ilk maçta İtalya'ya, ikinci maçta Galler'e yenildi. İki maçta toplam 5 gol yiyen Türkiye, eksi 5 averaj ve sıfır puanla grubunun son sırasında yer alıyor.

En iyi üçüncü olmak için azda olsa şansını sürdüren Türkiye'nin gruptan çıkması için bazı ihtimallerin gerçekleşmesi gerekiyor.

İhtimaller

24 takımın 4'erli olarak 6 grupta yer aldığı şampiyonada Son 16 Turu'na, gruplarını ilk iki sırada bitiren 12 ülkenin yanı sıra en iyi 4 üçüncü de kalacak. Bu yüzden sadece galibiyetler, alacağımız puanlar değil, en iyi üçüncü olma yolunda atacağımız ya da kalemizde göreceğimiz gollerin sayısı da bizim kaderimizi etkiliyor. Eksi 5 averaj önemli bir sorun. Ay-Yıldızlılar'ın averajını düzeltememesi halinde bir üst turu görememe ihtimali bulunuyor. İsviçre maçında rakibe büyük fark atmamız gerekiyor ve İtalya'nın da bugün İsviçre'ye mağlup olmaması gerekiyor.

Eşitlik halinde

-Takımlar arasındaki gol averajı

-Takımlar arasında atılan gol sayısı

-Gruptaki gol averajı

-Grupta atılan gol sayısı

-Fair-Play puanı

-Elemeler genel sıralama

Üçüncülük kriterleri

-En çok puan toplayana

-Gol averajına

-Atılan gol sayısına

-Fair-Play puanına

-Elemeler genel sıralama (Not: En iyi 4 grup üçüncüsü bir üst tura çıkacak.)

http://www.ankaramasasi.com/haber/838220/turkiye-gruptan-nasil-cikar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.