Putin'in Soğuk Savaş gibi bir düşüncesi yok...

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenleyerek, görüşmeyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Samet Dirican
|
17 Haziran 2021, Perşembe - 07:39
Putin'in Soğuk Savaş gibi bir düşüncesi yok...

Görüşmenin ilk oturumu dar kapsamlı gerçekleştirilirken, 93 dakika sürdü. İki lider, 45 dakikalık aranın ardından heyetler arasındaki geniş kapsamlı ikinci oturum için yeniden bir araya gelirken, ikinci oturum ise 65 dakika sürdü. İki liderin, toplam görüşmesi ise yaklaşık yaklaşık 4 saat boyunca devam etti.

Ukrayna konusu

Suriye'ye insanı yardım İran'ın nükleer programının engellenmesi, Afganistan'da terörün tekrar ortaya çıkmaması ve kutup bölgesi iş birliği konularında da genel anlaşma sağlandığını belirten Biden, “Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ABD'nin desteğinin ciddi olduğunu söyledim” dedi.

Rusya'nın güvenilirliği sarsıldı

Biden, Rusya'nın geçen iki seçimde seçimlere müdahale çabası ve siber saldırılarıyla ilgili net mesaj verdiklerini söyleyerek bu davranışların cevapsız kalmayacağını, ABD'de bulunan bazı konsoloslukları ve Rus merkezlerini kapatarak gösterdiklerini aktardı. Biden ayrıca, Rusya'nın bu çalışmalarla dünyadaki güvenilirliğini de sarstığını söyledi.

Putin Soğuk Savaş ile ilgilenmiyor

Putin'in ABD ile ilgili ilişkilerinde bazı çekinceleri olduğunu ve ABD'nin onu indirmek gibi bir niyetinin olabileceği konusunda endişelerinin olduğunu belirten Biden, “Putin'in yeni bir Soğuk Savaş ile ilgilendiğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

(İHA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/838313/putinin-soguk-savas-gibi-bir-dusuncesi-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.