İsrail askerinin vicdansızlığı

Filistin Esirler Heyeti, 15 yaşındaki 2 Filistinli çocuğun gözaltındaki sorguları sırasında İsrail askerlerince çok sert şekilde şiddete maruz kaldığını açıkladı.
aa:text:20200816:22236196
|
16 Ağustos 2020, Pazar - 22:41
İsrail askerinin vicdansızlığı

Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Esirler Heyeti'nden yapılan yazılı açıklamada, işgal altındaki Batı Şeria'da gözaltına alınan 15 yaşındaki Muhammed Diriye ile Ammar Sevabite'nin sorgu sırasında şiddet gördüğü belirtildi.

DÖVÜP YERDE SÜRÜKLEDİLER

Açıklamada,  Diriye'nin El-Halil kenti yakınlarında gece saatlerinde gözaltına alınmadan önce İsrail askerlerince dövüldükten sonra yerlerde sürüklendiği kaydedildi.

Diriye’nin sorgulanmak üzere Gush Etzion Yahudi yerleşim birimindeki bir sorgu merkezinde bir gece tutulduğu aktarılan açıklamada, Filistinli çocuğun Nablus yakınlarındaki Megiddo cezaevine nakledildiği ve hala cezaevinde bulunduğuna işaret edildi.

AİLESİNİN GÖZÜ ÖNÜNDE DARP ETTİLER

Filistinli Sevabite’nin de 17 Mayıs’ta Beyt Fuccar beldesindeki evine şafak vakti düzenlenen baskınla gözaltına alındığına dikkat çekilen açıklamada, küçük çocuğun  ailesinin gözleri önünde darbedildiği vurgulandı.

Açıklamada, Sevabite'nin Gush Etzion Yahudi yerleşim birimindeki bir sorgu merkezinde 3 saat boyunca elleri kolları bağlı küçük bir oturak üzerinde sorguya alındığı ifade edildi.

 Filistinli çocuğun sorgu sırasında da şiddete maruz kaldığı belirtilen açıklamada, Sevabite'nin de hala Megiddo cezaevinde tutulduğu kaydedildi.

FİLİSTİNLİ ÇOCUKLAR CEZAEVLERİNDE TUTULUYOR

Filistin Esirler Heyeti'ne göre, Megiddo cezaevinde 50 Filistinli çocuk bulunuyor.

İsrail hapishanelerinde 365'i idari tutuklu, 160'ı çocuk, 41'i kadın olmak üzere 4 bin 700 Filistinli tutuklu bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/83847/israil-askerinin-vicdansizligi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.