Çubuk'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

Önceki gün etkili olan sağanağın ardından yaşanan sel nedeniyle Çubuk'ta 10 bin 500 dekar tarım arazisinde hasar olduğu bildirildi.
Ankara Masası
|
17 Haziran 2021, Perşembe - 20:01
Çubuk'ta hasar tespit çalışmaları sürüyor

Çubuk Kaymakamı Adem Keleş ile Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, ilçe yaşanan selde zarar gören tarla ve bahçeleri ziyaret etti. Üreticileri dinleyen iki isim geçmiş olsun dileklerini iletti.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı ekipler ise zarar gören 5 mahallede hasar tespit çalışması yaptı. Ekiplerin tespit çalışmalarını yerinde inceleyen Keleş ve Demirbaş, Yenice Mahallesi'nde zarar gören sebze üreticileriyle bir araya geldi.

Kaymakam Keleş, vatandaşın zararlarının bir an önce giderileceğini belirterek, çalışmalar hakkında bilgi verdi.

5 mahallede zarar büyük

Dolu nedeniyle zarar gören mahallelerde zarar tespit çalışmasının hızla yapıldığını hatırlatan Kaymakam Keleş, 5 mahallede 250 çiftçinin yaklaşık 10 bin 500 dekar ekili alanının doludan etkilendiğini kaydetti.

"Mevzuat çerçevesinde elimizden geleni yapacağız"

Mağdur olanlara ellerinden geleni yapacaklarını belirten Keleş, "Çiftçilerimizle bir araya geldik ve sorunlarını dinledik. Arkadaşlarımız yerinde tespitlerini yaptılar. İnşallah vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için mevzuatlar çerçevesinde elimizden geleni yapacağız." dedi.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/839825/cubukta-hasar-tespit-calismalari-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.