İbrahim Halil Oral, Ankaralı çiftçilerin yaşadığı zorlukları Meclis'e taşıdı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Bala ziyaretinde bir çiftçinin sarılarak ağladığını anları Meclis kürsünde anlattı.
Ankara Masası
|
17 Haziran 2021, Perşembe - 23:11
İbrahim Halil Oral, Ankaralı çiftçilerin yaşadığı zorlukları Meclis'e taşıdı

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda Ankara'daki kuraklığı göz önüne seren bir konuşma yaptı.

İYİ Parti heyeti olarak Bala'ya yaptıkları ziyaretten bahseden Oral, kuraklıktan zarar gören bir çiftçinin kendisine sarılarak ağladığını paylaştı.

Kuraklığın çiftçiyi perişan ettiğini aktaran Oral Meclis kürsüsünde "Geçtiğimiz haftalarda Ankara’nın Bala ilçesinde bir ziyarette bulunduk. İl başkanımız, ilçe başkanımız ve partililerimizle 7 köyü ziyaret ettik. Tarlalara girdik çiftçilerle sohbet ettik. Gördük ki yağmur oranlarının düşüklüğü ve zamanlaması çiftçiyi mağdur etmiştir, kuraklık baş göstermiştir. Ankara’nın pek çok yerinde ekinler yanmış, yanmayanlar da biçer döver giremeyecek kadar cılız kalmış durumdadır. Ziyaretimizde bu işlerden dertli bir kardeşimiz bana geldi, sarıldı, çaresizlikten olsa gerek göz yaşlarını da tutamadı. ‘800 dönüm toprak ekiyorum. Gururum inciniyor, çok zor durumdayım’ diye feryat etti. ‘Sulama masraflarını karşılayamıyorum, ekili araziye hayvanları otlatmaya zorunda kaldım. Bari hayvanlar aç kalmasın dedim.’ Çiftçinin göz yaşlarına boğulmasına sebep olanlar utanır mı acaba. Ben hiç sanmıyorum. Göz yaşı dökmeyi bırakın aç varsa doyurun diyecek kayıtsızlığa, aymazlığa erişmiş durumdadırlar. İlk sandıkta çiftçinin göz yaşlarında boğulacaksınız." diye konuştu.

"Afet kapsamına alarak hareket etmeli"

Kuraklığın afet kapsamına alınması gerektiğinin altını çizen Oral "Bala ve çevresinde çok verimli topraklar var. Tek yapılması gereken bölgesel sulama planıdır. Bala örneğinde anlattığımız kuraklık bütün Orta Anadolu’nun içinde bulunduğu bir afettir. İktidar kuraklığı afet kapsamına alarak hareket etmelidir. GAP bitirilmeli, GAP gibi pek çok proje üretilmelidir." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/840065/ibrahim-halil-oral-ankarali-ciftcilerin-yasadigi-zorluklari-meclise-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.