Milli kaleci maç için gittiği Japonya'da mülteci oldu

Milli maç için Japonya'ya giden Myanmarlı milli takım kalecisi memleketine dönmedi. Kaleci Pyae Lyan Aung, askeri darbeden dolayı ülkesine dönmeyeceğini ve mülteci statüsü için Japonya’ya başvuruda bulunacağını açıkladı.
Samet Dirican
|
18 Haziran 2021, Cuma - 10:13
Milli kaleci maç için gittiği Japonya'da mülteci oldu

Japon haber ajansı Kyodo'nun haberine göre, Osaka eyaletindeki Kansai Havaalanı'nda gazetecilere konuşan Myanmarlı 27 yaşındaki kaleci, ülkesine dönerse "hayatı risk altında olacağı" için Japonya'da kalmaya karar verdiğini söyledi.

Endeşeliyim...

Pyae Lyan Aung, ordunun Myanmar'daki evini ziyaret ettiğini belirterek takım arkadaşlarının ve ailelerinin güvenliği konusunda endişelendiğini belirtti.

Mülteci başvurusunda bulundu...

Japonya’da oynanan Dünya Kupası eleme maçı sonrasında dün gece takım arkadaşlarıyla ülkesine dönmesi gereken futbolcu uçağa binmeyi reddederek havaalanındaki göçmenlik yetkililerine Japonya’da kalmak istediğini bildirdi.

Japonya ile Myanmar arasında 28 Mayıs'ta oynanan maçta Pyae Lyan Aung, Myanmar milli marşı çalınırken İngilizce olarak "Adalete ihtiyacımız var" yazan sağ elinin üç parmağını kaldırdı.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/840287/milli-kaleci-mac-icin-gittigi-japonyada-multeci-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.