Mustafa Cengiz'den UEFA Finansal Fair Play müjdesi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, taahhütleri yerine getirdikleri için UEFA Finansal Fair Play’den (FFP) bitmesine 1 yıl kala çıkış yaptıklarını söyledi.
IHA-20210618AW349264
|
18 Haziran 2021, Cuma - 17:17
Mustafa Cengiz'den UEFA Finansal Fair Play müjdesi

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Beykoz'daki evinde düzenlediği basın toplantısında sarı-kırmızılı camiaya bir müjde vermek istediğini dile getirdi.

Cengiz, 2018 yılında UEFA ile 4 yıllık anlaşma yaptıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz günden beri UEFA Finansal Fair Play ile uğraştık. Kendimizi çok iyi ifade ettik ve UEFA'da 4 yıllık yapılandırma anlaşması yaptık. Dava arkasından CAS'a gitti ve orada da kazandık. Değerli arkadaşlar başarılı olduk ama UEFA bizi sınırladı. Transferde satmadan almama kuralı bizi çok sınırladı. Belki bunu ifade edemedik, belki taraftara anlatamadık. Bize eleştirilerde bulundular, onlara hak veriyorum. Yapıcı, olumlu eleştiri insanı her zaman sıcak tutar. Biz 3 yılda 2 şampiyonluk aldık. İki de kupa aldık. Ne mutlu bize. Bu Galatasaray camiasının gücünden geliyor. Değerli kardeşlerim bugün itibarıyla bir yılımız olmasına rağmen UEFA Finansal Fair Play anlaşmasından çıkış yaptık."

" Herkes kendi destanını yazar"

UEFA yönetici ve yetkililerine teşekkür eden Mustafa Cengiz, "Sağ olsunlar bugün itibarıyla bizi bir yıl önceden serbest bıraktılar. Tabii bu bir günde olmadı. Çok çalıştık. Ben sizi buraya bu mutlulukla çağırdım. Yani yatağımdan kalktım. Camia mutlu olsun. Galatasaray dünyada iki defa yapılandırma anlaşması yapan ve çıkış yapan ilk Türk kulübü. Ben bununla onur duydum. Galatasaray camiasının varlığı bana her zaman güç verdi. Tabii kötü söyleyenler de oldu. Canları sağ olsun. Ben hiçbir şey demem. Herkes kendi destanını yazar." diye konuştu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/841207/mustafa-cengizden-uefa-finansal-fair-play-mujdesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.