Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO'yu sorunlara karşısında gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle eleştirdi. Liderlerle yaptığı görüşmelerde ise temasları sıklaştırma kararı aldıklarını açıkladı.
Ankara Masası
|
21 Haziran 2021, Pazartesi - 19:15
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından NATO'da gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan " Sayın Macron, Miçotakis ve Biden ile doğrudan temaslarımızı sıklaştırma konusunda mutabık kaldık. Çözüm yollarını bulma konusunda karşılıklı olarak ifade ettik." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;

"NATO içinde ABD’den sonraki en büyük ikinci orduya sahip olan Türkiye ittifaka karşı sorumluluklarını bugüne kadar eksiksiz yerine getirmiştir.Yakın bölgemizde son 10 yılda yaşanan hadiseler karşısında NATO'nun güvenilir şemsiye konumunu yeteri kadar sergileyemediği, bir gerçektir.

NATO, nice can yakıcı meselede kendisinden beklenen güçlü iradeyi ortaya koyamamıştır. NATO, 2030 sürecini önemli görüyoruz. Kimi NATO ülkelerinin kapıldığını gördüğümüz iyi terörist, kötü terörist ayrımının ne kadar yanlış, tehlikeli ve çarpık bir anlayışı yansıttığını açıkça ifade ettik. DEAŞ'a karşı tek gerçek mücadeleyi Türkiye'nin verdiğini hatırlattık. 

NATO Zirvesi boyunca gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde dayanışma ruhuna vurgu yaptık. Türkiyesiz bir NATO'nun varlığını sürdürmesi dahi oldukça güçtür. 

Gerçekleştirilen görüşmeler

Bu çerçevede Litvanya Cumhurbaşkanı, Letonya Cumhurbaşkanı, Macaristan Başbakanı, Fransa Cumhurbaşkanı, Birleşik Krallık Başkanı, Almanya Şansölyesi, İspanya Başbakanı, Hollanda, Yunanistan Başbakanı, ABD Başkanı ile bir araya geldik.

"Temaslarımızı sıklaştırma konusunda mutabık kaldık"

Sayın Macron, Miçotakis ve Biden ile doğrudan temaslarımızı sıklaştırma konusunda mutabık kaldık. Çözüm yollarını bulma konusunda karşılıklı olarak ifade ettik. Biden ile yapılan görüşme göreve geldikten sonra ilk yüz yüze yapılan görüşme açısından çok önemliydi. Bu görüşmede ülkelerimiz arasında bilinen sorunları karşılıklı ifade ederek tekrar ortaya koyduk. Bununla kalmadık, asıl bundan sonraki işbirliği kapsamında görüş alışverişinde bulunduk. Sayın Biden ile bundan sonraki iş birliğimiz konusunda verimli bir görüşme yaptık. 

ABD ile üstesinden gelinemeyecek hiçbir meselenin bulunmadığı konusunda mutabık kaldık. ABD ile olumlu ve yapıcı bir temelde yeni bir dönemin kapısını araladığımıza inanıyoruz 

http://www.ankaramasasi.com/haber/844776/cumhurbaskani-erdogandan-nato-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.