Mamak Devlet Hastanesi'nde aşı hizmeti

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yapımı tamamlanan ilçedeki devlet hastanesinde koronavirüs aşısının yapılmaya başlandığını açıkladı.
Ankara Masası
|
21 Haziran 2021, Pazartesi - 21:35
Mamak Devlet Hastanesi'nde aşı hizmeti

Mamak'ta yapımı tamamlanan ve tam kapasiteyle hizmet vermeye hazırlanan devlet hastanesinde koronavirüs aşısı yapılmaya başlandı.

Güzel haberi Mamak Belediye Başkanı Murat Köse vatandaşlara duyururken "Mamak Devlet Hastanemiz Covid-19 aşısı yapmaya başladı. Hayırlı ve uğurlu olsun inşaAllah. Hastanemiz tüm birimleriyle hizmet vermek için gün sayıyor." ifadelerini kullandı.

Mamak'a yapılan ilk devlet hastanesi olma özelliğini taşıyan 200 yataklı hastanenin ay sonunda açılması bekleniyor.

Tam donanımlı hastane

Modern mimari yapıya sahip yeni devlet hastanesi 3 blok ve 8 kat halinde inşa edildi. Yaklaşık 54 bin metrekare kapalı alana sahip hastanede, içinde tuvaleti, banyosu, buzdolabı ve televizyonu bulunan 128 nitelikli hasta odası bulunuyor. Hastane 200 yataklı olmakla birlikte, ihtiyaç halinde yatak kapasitesi 277’ye kadar yükseltilebilecek. Tamamlandığında, her branştan 70 poliklinik, 8 ameliyathane, 21 yoğun bakım yatağı, 14 diyaliz yatağı, 12 doğum salonu ile hizmet verecek. Yaklaşık 3 bin metrekare büyüklüğe sahip acil serviste 8 poliklinik odası, 26 müşahede yatağı olacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/844828/mamak-devlet-hastanesinde-asi-hizmeti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.