HDP'nin kapatılmasına tam destek

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında milletvekillerine seslendi. Bahçeli, "Anayasa Mahkemesinin HDP'nin kapatılması için yapılan başvurunun ilkini reddedip ikincisinin oy birliği ile kabul etmesi ümit verici bir gelişmedir." dedi.
Samet Dirican
|
22 Haziran 2021, Salı - 11:37
HDP'nin kapatılmasına tam destek

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, HDP'ye açılan kapatma davası ile ilgili konuştu.

Bahçeli, HDP'nin bir figüran olduğuna değinerek şunları söyledi,

"Türkiye PKK'yı kullanan ve bölücülüğün küresel aktörlerinin her fırsatta yüzlerine bu gerçeği her fırsatta yüzlerine vurmuştur. Küresel aktörler tarafından bölücülük ve silahlı uzantılarını çok destekli bir tıkım enstrümanı olarak kullandıkları inkar edilemez. Mızrak çuvalı delmiştir. ABD'nin Irak'taki son 30 yıldaki faaliyetlerine bakıldığında Türkiye'yi bir kıvama getirmek için her yolu denedikleri ortaya çıkacaktır. HDP'nin figüranlığı ortadadır. Bu partinin kumanda odası zalimlerin elindedir. HDP silahsız bölücülüğün maşası olarak görevlendirilmiştir. Türkiye üzerinde oyun kuranların fırsat kollayanların bir asır önce olduğu gibi bölücülük üzerinden yürüdükleri, küçük bir azınlığın ağızlarına bal diye zehir sürerek devşirdikleri net olarak görülmüştür. HDP'nin PKK'dan PKK'nın HDP'den bir farkı olmadığı gerçeği gün gibi ortadadır."

Seçenek kalmamıştır

AYM'nin aldığı kararı destekleyen Bahçeli,

"Eğer hukuk varsa eğer adalet varsa terörizmin siyaset ayağı hiçbir ad altında açılmamak üzere kapatılmalıdır." diyerek, "Kılıçdaroğlu elini vicdanına koyup söylesin kimin yanındadır. Şiddeti mi destekliyor yoksa Türkiye'nin safın da mı duruyor. Bu meselenin şurası burası yoktur. Artık seçenek kalmamıştır. Ya hıyanet kazanacak ya da millet iradesi ihaneti temelinden kazıya kazıya kökünden söküp atacaktır. HDP'yi savunuyor, utanmadan bölücülüğün avukatlığına soyunuyor. Adalet ve vicdan terazisi bu rezalete onay veremez. HDP birçok vahim özelliğinin yanında biçilmiş kefen, doğrultulmuş silah ve döşenmiş mayındır. Kapatılmalıdır. Bölücü yöneticileri hakkında hukuk ve adalet etkisini süratle göstermelidir." ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/845200/hdpnin-kapatilmasina-tam-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.