Kılıçdaroğlu'ndan HDP açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak veya onları terör örgütleriyle bağlantılandırmak asla doğru değil." dedi.
Ankara Masası
|
22 Haziran 2021, Salı - 13:53
Kılıçdaroğlu'ndan HDP açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu'nun gündeminde Anayasa Mahkemesi'nin HDP'nin katılmasına yönelik iddianameyi kabul etmesi vardı. 

"Siyasi partileri kapatmak, onları farklı şekillerde topluma tanıtmak veya onları terör örgütleriyle bağlantılandırmak asla doğru değil." diyen Kılıçdaroğlu, "Varsa böyle bir şey devletin savcısı, polisi, güvenlik güçleri devreye girerler. Bu ülkede saygın hakimler varsa onlar gerekli kararı verirler. Ancak bu iş siyasi talimatla yapılırsa o doğru değil." dedi. 

" Haksızlığa karşı durmak istiyoruz"

Haksızlık kime yapılırsa yapılsın, buna karşı çıkmanın temel görevleri olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytan ise biz şeytan değil insan olmak istiyoruz. Haksızlığa karşı durmak istiyoruz. Demokrasilerde en büyük halktır, millettir. Oy veriyorsa mesela yok, vermiyorsa tarihin çöp sepetine atılırsınız. Dolayısıyla demokrasi konusunda duyarlı olmamız lazım. Demokrasiyi sadece kendimiz için değil bizim gibi düşünmeyenler için de istemeliyiz." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/845416/kilicdaroglundan-hdp-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.