Mansur Yavaş beraat etti

Necmettin Kesgin'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a karşı açtığı 'görevi kötüye kullanma' davası Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. Ceza Dairesi tarafından reddedildi.
Ankara Masası
|
22 Haziran 2021, Salı - 18:12
Mansur Yavaş beraat etti

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a açtığı göreve kötü kullanma davasından beraat etmesini istinafa götüren Necmettin Kesgin'in başvurusu bir kez daha reddedildi. Yavaş, Ankara Bölge İdare Mahkemesi 5. Ceza Dairesi'nin aldığı bu kararla hakkındaki tüm iddialardan beraat etmiş oldu.

Necmettin Kesgin'in suç dosyası kabarık

Mansur Yavaş hakkında suçlamalarda bulunan Necmettin Kesgin’in daha önce sahte senedi kendisinin düzenlediği ortaya çıkmıştı. Kesgin resmi belgede sahtecilikten 4 yıl, şantajdan 1 yıl 3 ay ve özel hayatın gizliliğini ihlalden (yaptığı görüşmeleri izinsiz olarak görüntülü ve sesli olarak kayıt yaptığı) 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Kesgin'in sahte ÖSYM belgesi düzenlemek suretiyle resmî evrakta sahtecilik suçundan da 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunuyordu.

Kesgin’in en son geçen ay çocuklara ilişkin müstehcen görüntü bulundurmak suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldığı karara yaptığı itiraz reddedilmiş mahkûmiyet kararı onanmıştı. Toplam 11 yıldan fazla hapis cezası alan Kesgin, üç ay önce yakalanarak cezaevine gönderilmiş ancak Covid-19 salgın süreci nedeniyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/845802/mansur-yavas-beraat-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.